Sakarya'da ezan sesleri artık daha güzel

Sakarya Müftülüğü tarafından düzenlenen İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlara yönelik Ezan-ı Güzel Okuma Kursu "Camii ve Tasavvuf Musikisi" Final Programı ve Belge Töreni, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, ezanı güzel okumanın asırlardır Türk insanının geleneği olduğunu söyledi.

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, İstanbul Ataköy Yunus Emre Camisi\'nde görevli imam hatip Bahattin Uludağ\'ın Sakarya genelinde görevli 30 imam hatip ve müezzin kayyıma bir ay boyunca ders verdiğini belirterek, "Bunun yanında 30 Kur\'an Kursu öğreticimize de 5 haftalık kurs düzenlendi. Bugünkü programımızda ezan-ı güzel okuma kursuna devam eden görevlilerimizin belge töreni olacak. Böyle kursların sonucunda güzel eserler ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan imam hatip ve müezzin kayyımlar, "saba, uşşak, rast, segah ve hicaz" makamlarında ezan okudu. Programın sonunda kursu başarıyla bitiren İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara katılım sertifikası verildi.
Gerçekleştirilen Programa; Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, İl Müftü Yardımcısı Muhammet Suiçmez, İlçe Müftüleri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve çok sayıda davetli katıldı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]