Sakarya'da ezan sesi daha güzel yankılanacak

Sakarya Müftülüğü tarafından düzenlenen İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlara yönelik Ezan-ı Güzel Okuma ve Bayan Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik Hizmetiçi Eğitim Kursu “Camii ve Tasavvuf Musikisi” Final Programı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi\'nde gerçekleştirilen programda konuşan Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, ezanı güzel okumanın asırlardır Türk insanının geleneği olduğunu söyledi.

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, İstanbul Ataköy Yunus Emre Camisi\'nde görevli İmam Hatip Bahattin Uludağ\'ın Sakarya genelinde görevli 25 imam hatip ve müezzin kayyıma bir ay boyunca ders verdiğini belirterek, “Bunun yanında 25 Kur\'an Kursu öğreticimize de 5 haftalık kurs düzenlendi. Bugünkü programımızda hem ezan-ı güzel okuma kursuna devam eden görevlilerimizin belge töreni hem de hizmetiçi eğitim kursuna devam eden öğreticilerimizin belge töreni olacak. Böyle kursların sonucunda güzel eserler ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan imam hatip ve müezzin kayyımlar, “saba, uşşak, rast, segah ve hicaz” makamlarında ezan okudu. Programın sonunda din görevlilerine ve Kur’an kursu öğreticilerine katılım sertifikası verildi.

Ev sahipliğini Sakarya Müftülüğü\'nün yaptığı Programa; Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Adapazarı Kaymakamı Dr. İsmail Gündüz, Adapazarı Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, İl Müftü Yardımcıları Muhammet Suiçmez ve Yusuf Akkuş, İlçe Müftüleri ve çok sayıda davetli katıldı.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]