Sakarya'da Domuz Gribi Şüphesi

Adapazarı'nda 5 kişi domuz gribi şüphesiyle hastaneye başvurdu. Acil servis önünde bekleyen hastalarla güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı.

Alınan bilgiye göre, Adapazarı ilçesinde oturan İsmet Kipici (46) eşi Siyaset Kipici'nin (45) 2 gündür geçmeyen mide bulantısı, ishal ve halsizlik gibi şikayetlerinin artması üzerine sağlık ocağına başvurdu. Siyaset Kipici'yi muayene eden görevli doktor, "Siz domuz gribi olabilirsiniz. Belirtileriniz hastalık belirtileri ile aynı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gidin" demesi üzerine İsmet Kipici, eşi, hamile kızı Alev (21), diğer kızları Derya (21) ve Türkan (32) ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Acil servise başvuran Kipici ailesine görevliler sıra numarası verdikten sonra dışarıda beklemelerini istediler. Aile fertlerinin fazla beklemesi üzerine İsmet Kipici acil girişine giderek, görevlilere kendilerinin niye bekletildiğini sordu. Kendilerinin domuz gribi olduğunu söyleyen Kipici'ye görevlilerden birinin küfürlü kelime kullandığı iddiasıyla tartışma çıktı. Görevliler İsmet Kipici'yi hastane bahçesine alırken, Kipici ailesi görevlilerin kendilerine sinkaflı kelime kullandığını iddia ederek, görevlilere uzun süre tepki gösterdi. Tartışma polisin ve bazı vatandaşların araya girmesiyle sona erdi.

İlgisizlikten yakınan baba Kipici, "Eşim 2 gündür hasta. Çocuklardan 2 tanesi de hasta. Eşimde mide bulantısı, halsizlik, ishal gibi şikayetler vardı. Sağlık ocağına gittik. Oradaki görevli doktor eşimin ağzına bir şey sıktı. Sizin belirtileriniz domuz gribiyle aynı diyerek buraya gönderdi" dedi.  

Hastalar hastane girişinde beklemeyi sürdürürken, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Bektaş, yaptığı açıklamada, "Domuz gribi salgının önümüzdeki günlerde daha da yaygınlaşacak. Biz ağır olan hastaları yatıracağız. Hafif olanların tedavilerini yaptıktan sonra evlerine göndereceğiz. Şüpheli durumlarda olan hastalardan kan örnekleri alıyoruz. Hastalıkla ilgili sonuçlar en az 3 gün içinde ortaya çıkıyor. Bu nedenle grip olan herkes domuz gribine adaydır" dedi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]