Sakarya'da dere yataklarındaki evlere tahliye

Sakarya\'nın Hendek, Akyazı, Geyve ve Karapürçek İlçesi\'nde yaz ayında 1 kişinin ölümü yüzlerce evin sular altında kaldığı sel baskını ardından Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 16 ilçede yapılan inceleme sonrasında dere yatakları üzerine yapılan yaklaşık 100\'ün üzerinde ev tespit edilerek boşaltılması yönünde Sakarya Büyükşehir Belediyesi\'ne resmi yazı gönderdi.

Sakarya\'daki sel felaketi ardından AFAD 16 İlçede inceleme yaparak nehir yataklarında bulunan ve risk taşıyan evlerle ilgili çalışma yaptı. AFAD Sakarya Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda Hendek, Geyve, Karapürçek ile Kocaali İlçesi\'nde nehir yataklarında inşa edilmiş olan evleri tespit etti. AFAD Sakarya İl Müdürlüğü ilk incelemelerin ardından belediyelere resmi yazı göndererek, "Dere yatakları üzerinde veya yanında yapılan evleri boşaltın" uyarısı yaptı.

Bölgede dere yatağı üzerinde bulunan 100\'ün üzerinde evin risk teşkil ettiği için boşaltılması yönünde karar alındığı belirtildi. AFAD\'ın ve DSİ\'nin birlikte yürüttükleri çalışma kapsamında nehir yataklarında inşa edilen evler belediyelere bildirilince belediyeler \'Risk grubunda yer alan\' evler ile ilgili ilk etapta ruhsat kontrolü yaptı. Ruhsatsız olan yani kaçak statüsündeki evlerle ilgili kısa vadede tebligatlar hazırlanırken, ruhsatı olan evler içinde formül aranmaya başlandığı ifade edildi. Ayrıca DSİ Bölge Müdürlüğü ile birlikte yürütülen proje kapsamında hangi bölgelerin risk altında oldukları da tespit edilerek Sakarya\'da bir risk haritası oluşturuldu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]