"Sakarya'da çok şey değişti"

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kültür ve sanat hayatını daha da canlandıracak yatırımlarımız sürecek, dönüşüm çalışmaları devam edecek. Şehrimizde atıl halde bulunan yapıları dönüştürmeye, vatandaşımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Yakında yeni sürprizlerimiz olacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi atıl halde bulunan yapıları yenileyerek, şehrin kültür ve sanat hayatını daha da canlandıracak yapılara dönüştürüyor. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak 2009 yerel seçimleri öncesinde de kültür ve sanat yatırımlarına ayrı bir önem vereceğimizi belirtmiştik. Bununla birlikte farklı alanlarda daha kaliteli hizmet sunmak adına dönüşüm çalışmaları gerçekleştireceğimizi de ifade etmiştik. Ofis Sanat Merkezi’ni bu bakış açısıyla halkımızın hizmetine sunduk.”

Atıl alanlar değerlendiriliyor

“1945 yılında yapılan hububat silolarının da bulunduğu alan atıl bir vaziyette duruyor, terk edilmiş görüntüsüyle hızla gelişen Sakarya’ya yakışmayan bir görüntü sergiliyordu. Bu bölge Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na aitti. Sayın Bakanımızdan bu alanın Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesini istemiştik. Teşkilatımız ve Milletvekillerimizin de desteğiyle, Sayın Bakanımız bu alanı Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis etti. Bu vesileyle bu konuda bize yardımcı olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehdi Eker’e ve Milletvekillerimize ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz.”

Dönüşümün ilk çalışması

“Bu alanda başlattığımız çalışma ile şehrimize modern bir sanat merkezi kazandırmış olduk. Ofis Sanat Merkezi sahip olduğu özellikler ile şehrimizin kültür ve sanat hayatına önemli katkılar yapıyor ve yapmaya devam edecektir. Sergi salonları, kitap evi, SAMEK satış ofisi, kafeteryası ve cep sinemasıyla vatandaşlarımızın hizmetinde olan Ofis Sanat Merkezi, dönüşüm çalışmalarımızın ilki oldu.”

Sanat Galerisi ve Konser Salonları

“Hizmet sevdasıyla çıktığımız bu yolda, kültür ve sanat hayatına yönelik yatırımlarımıza devam edeceğiz.  Kısa süre önce açılışını gerçekleştirdiğimiz Sakarya Sanat Galerisi ve Ziya Taşkent Konser Salonu, bu anlayışın eserleridir. Eski TZDK arazisinde bulunan ve Nüfus Müdürlüğü olarak da kullanılan atıl binayı restore ederek şehrimize çağdaş standartlarda bir galeri kazandırdık. Kısa bir süre önce, Kent Orkestrası’na tahsis etiğimiz binanın alt katında başlattığımız çalışma ile merhum sanatçımız Ziya Taşkent’in adını yaşatacak, Ziya Taşkent Konser Salonu’nun açılışını gerçekleştirdik. Kültür ve sanat hayatını daha da canlandıracak yatırımlarımız sürecek, dönüşüm çalışmaları devam edecek. Şehrimizde atıl halde bulunan yapıları dönüştürmeye, vatandaşımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Yakında yeni sürprizlerimiz olacak” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]