Sakarya'da Belediyelere çifte standart mı uygulanıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ferizli İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İl Başkanı Ecevit Keleş, MYK Üyesi Esen Kutluata, İl Kadın Kolları Başkanı Füsun Çetin, İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları,  İl – İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda partili ilçe danışma kurulu toplantısına katıldı. 

"CHP Ferizli\'de Başarılı Olacaktır"

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından İlçe Başkanı Kemal İlter  toplantının açılış konuşmasını yaptı. İlçe Örgütü’nün çalışmalarıyla ilgili bilgi aktaran İlter,” Yaptığımız çalışmalar noktasında vatandaşımızın Cumhuriyet Halk Partisi’ne ilgisi artmaktadır. AK Parti belediyeciliği müteahhitlik olarak değiştirmiş ve ihale dağıtan bir hale gelmişlerdir. Ferizli Belediyesi’nin 13-14 trilyon borcu olduğu söylenegelmektedir. Bunu dile getirmemize rağmen belediyenin borcu hala açıklanmamıştır. Ferizli Belediyesi iflas etmiş durumdadır. Çalışanlara maaş ödeyemediğini fakat başkanın maaşını aldığını biliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi halk için Ferizli’de başarılı olacaktır.”dedi.  İlçe Başkanı Kemal İlter’in ardından Ferizli İlçe Kadın Kolları Başkanı Yücel Subaşı Kadın Kolları olarak gerçekleştirilen çalışmaları aktardı. 

"Ferizli Belediyesi\'nin Durumu"

Toplantıda konuşan ve Ferizli’nin genel durumunu aktaran İl Başkanı Ecevit Keleş,” Siyaset inanan insanların işidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm örgütleri inanmış, gecesini gündüzüne katan insanlardır. Öyle bir belediye düşünün ki, TÜVASAŞ’ı yani vagon sanayiyi Ferizli’ye getireceğim diye tüm Sakarya’yı aylarca meşgul eden bir belediye düşünün. Öyle bir belediye düşünün ki, Sakarya’da birçok yapı denetim firmasının kapanmasına vesile olan bir belediye düşünün. Öyle bir belediye düşünün ki, tam kışa girerken yolların kazılmasına vesile olan, öyle bir belediye düşünün ki, Marmara’nın en güzel ilçelerinden biri olan Ferizli ilçesini mezra, köy konumuna düşünen bir belediye düşünün. Ve öyle bir Büyükşehir Belediyesi düşünün ki, bir gün dahi kar yağdığı zaman tüm su ve elektriğinin bir Sakarya düşünün. Bu zihniyeti düşünün ve bu zihniyet karşısında halkın tek güvencesi olan, kapısını açabileceği kurum olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni düşünün. Belediyecilik sosyal demokratların işidir. Bu olaylar, bizim dönemimizde olsaydı hükümetler yıkılırdı. birçok yapı denetim firmasının kapatılarak onlarca insanın işsiz kaldı bir ortamda bir belediye başkanı, bir belediye düşünün.”dedi.

"Karasu Belediyesi'nin Elektriğinin Kesilmesi"

Ecevit Keleş,“Vagon sanayini buraya getirecekmişsiniz, Ferizli’de birilerinin malını daha fazla paraya satmasına vesile olacaksınız sonrasında ise sus pus yerinizde oturacaksınız. Karasu Belediyesi’nin elektriği borcu yüzünden kesildi. Evet, bizimde elektriğimiz faturamızı ödemezsek kesilir. O, MHP’li olduğu için kesildi. O borcunu ödemediği için kesildi ama Sakarya’da Büyükşehir Belediyesi dahil SASKİ dahil, Ferizli dahil Sapanca Belediyesi dahil tüm AKP’li belediyelerin SEDAŞ’a borcu olduğu halde elektrikleri kesilmedi.  Böyle bir hükümet, böyle bir belediyecilik anlayışı.”sözlerini ifade etti.

"Ferizli'de Bir Yıldır İlçe Milli Eğitim Müdürü Yok" 

Keleş konuşmasının devamında,” Ferizli’de 1 yıla yakın ilçe milli eğitim müdürü yok arkadaşlar. Çocuklarımız tatile girdi ama ilçe eğitim müdürü yok. Şube müdürünü ilçe eğitim müdürü olarak atayan bir hükümet var, zihniyet var. Niye? Kendi AKP yönetimi bu benim adamım ilçe eğitim müdürü olacak diye bastırırken, kaymakamlık ya da hükümet bu olacak diye bastırıyor. Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri gece gündüz halkın yanında, köylerde, esnafın yanındadır. Hiç merak etmeyin, ilçe başkanımın da dediği gibi Ferizli Belediyesi, 2014 mart ayında Cumhuriyet Halk Parti’li olacaktır.” 

"Özkoç; Sakarya Aynı Durumda mı?" 

Türkiye’de insanların giderek borca girdiğini ve Özkoç,“ Bu ülkede yaşayan nüfusun, çalışan nüfusun büyük bir bölümü kredi kartlarından dolayı Türkiye’deki insanların bankası olan değil, yurtdışı sermayenin bankalarına borçlu değil mi. Burada Kocaali’de düne kadar fındık eken insanlarımız, fındıklarını kaldırdıktan sonra mısır eken insanlarımız, hasadını kaldırdıktan sonra buğday eken insanlarımız. Şenliklerle harman kaldırdıktan sonra pancar eken insanlarımız, pancarlarını imc yoluyla kaldırıp kilerlerine buğday ununu, mısır ununu, şekerini koyan insanlarımız. Ahırlarında hayvanları olan insanlarımız. Bütün bir yaz çalışmanın keyfiyle artık kışı çocuklarıyla geçirmek isteyen insanlarımız şu anda aynı durumdalar mı? Hayvanlarını gerçekten yetiştirip satıp kâr elde edip buğdaylarını emekleri karşılığında harmanı kaldırdıktan sonra her evin kenarında bulunan kendi yerlerinde çuval çuval kaldırıp değerini bulduktan sonra satan. Elmacılık yapan; elmacılık yaparken valiyi, kaymakamı çağıran, elmaların en güzelini birbirleriyle yarıştıran Sakarya aynı durumda mı?
 
“ İnsanlarımız çocuklarının geleceğiyle ilgili gerçekten onları okutup yetiştirdikten sonra ‘biz okuyamadık ama sizi okuttuk artık gözümü arkada değil‘ diyebiliyorlar mı gerçekten. Bu insanlarımız kendi çalıştıkları yerde artık kadrolu işçiler olarak kendi sendikalarıyla işverenlerinin karşısında ‘benim emeğimin karşılığı budur, benim arkamda sendikam vardır, sen beni taşeron olarak çalıştıramazsın’ diyebiliyorlar mı? İnsanlarımız rahat oldukları için, huzurlu, mutlu oldukları için biz burada geleceğimizle ilgili soğukta birbirimizle ne yapacağız diye didinirken onlar sıcak kahvelerinde okeylerini oynuyorlarsa, gerçekten bizim bilmediğimiz başka şeyler mi var. Gerçekten okuttuğumuz çocuklar iş başı yapıyorlar, insanlarımızın kilerleri dolu, insanlarımız onurlarıyla bir yaşamı Türkiye’de sürdürüyorlar da onlar sıcak yerlerde, güzel yerlerde okeylerini oynarken, kağıtlarını oynarken biz burada bir araya geldik onları nasıl kurtaracağız diye bir evhama mı kapıldık. Böyle mi oldu?” 
"Onlar Saygılı da, Biz mi Saygısızız"

Milletvekili Engin Özkoç konuşmasının devamında, “Arkadaşlar, Cumhuriyet Halk Partisi’ni bir önyargıyla suçlayanlar bugün ‘evet biz açlık içerisindeyiz, sefalet içerisindeyiz, evet çocuklarımızın geleceği garanti değil, evet hastalarımıza istediğimiz ilacı alamıyoruz ama Cumhuriyet Halk Partisi’nden de tedirginiz acaba birilerini meydanlarda söylediği gibi dinimizle ilgili kaygılardan dolayı bunu bir çekince olarak koyan insanlar, Irak’ta Amerika Birleşik Devletleri’nin emriyle milyonlarca Müslüman kardeşimiz katledilirken, orada ölü kadınlarımız, ölü çocuklarımız, öldürülmüş Müslüman anneler, yaşayan kızlarımızın ırzına geçilirken, onları üst üste koyup, köpeğe pisletip tüm dünyaya Müslümanların resimlerini yayınlarlarken, bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı Amerikan askerlerinin kazası mübarek olsun derken vicdanı sızlayan bizler değil miydik?”
 
Özkoç,“Mısır’da, Libya’da, Suriye’de, İzmir’den kalkan uçaklarımız Müslüman kardeşlerimizi katlederken, çoluk çocuk demeden yukarıdan bombalarken, askerimizin başına çuval geçirirken içi yanan Türkiye değil miydi? Gerçekten bizim dinimizi Ortadoğu’da El Kaide diye sanal bir düşman yaratıp Ortadoğu’nun zenginliğini, petrolünü sömürmek isteyen, Ortadoğu’yu fukaralaştıran, İslam düşmanlığı yapan insanlar, onlar İslam’a daha saygılı da biz miyiz saygısız olan? Irak lideri Saddam Hüseyin, idam edildiği kürsüde kelime- i şahadet’i getirmeden, tam ortasında sandalyenin ayağına vuran o anlayış, İslam’a daha saygılı da Libya liderinin ‘Allah’ın karşısında bana haram işliyorsunuz ‘ derken o’nu katleden insanlar İslam’a daha saygılı da biz mi daha saygısızız. Onlara hayırlı olsun, mübarek olsun diyen insanlar, daha saygılılar da biz mi saygısızız. Onun için mi Cumhuriyet Halk Partisi’ne yedi düveli işgal ettikleri halde, bu ülkenin topraklarından söküp de atan anlayışa, kadınlarımızın, kızlarımızın namusunu koruyan, onların bu ülkede özgürce dinlerini, adetlerini, geleneklerini- göreneklerini yaşatan anlayışa karşı bir düşmanlık besliyoruz. Diyanet İşleri’ni Cumhuriyet Halk Partisi kurmadı mı? İlahiyat Fakültesi’ni Cumhuriyet Halk Partisi kurmadı mı? İmam Hatipleri Cumhuriyet Halk Partisi kurmadı mı? Onlar daha saygılı da İslam’a, biz miyiz saygısızız olan? Evlatlarımızın şehit cenazeleri annelerinin önüne gelirken hiçbir evladını askere göndermeyen, birini çürüğe ayıran diğerine bedelli askerlik yaptırtan ama şehit cenazeleri gelirken ‘onlar oraya yatmaya değil ölmeye gidiyorlar’ diyen anlayış daha mı saygılıdır?” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin başını önüne eğecek en ufak bir çekincesi olmadığını belirten Özkoç, CHP’nin Ferizli’de başarıyı yakalayacağını söyleyerek konuşmasını tamamladı. 
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]