Sakarya'da Bazı Köyler İlk Kez Asfalt Gördü

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Dernekkırı bölgesindeki asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen asfaltlama çalışmalarında birinci etap çalışmaları tamamlandı ve birinci etapta yer alan, Hacıramazanlar, Kasımlar, Çelebiler, Çerçiler, Rüstemler, Çökekler köyleri sıcak asfalta kavuştu. Şimdi ise ikinci etap köylerindeki asfaltlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. İkinci etaptaki çalışmalar tamamlandığında ise; Solaklar, Biliciler, İlyaslar, Yeşilyurt, Hacılar ve Kurtbeyler köyleri de sıcak asfalta kavuşmuş olacak.

Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, birinci etapta yer alan köylerin yollarının asfaltlandığı ve buradaki köy yollarına 13 bin 700 metre asfalt döküldüğü belirtildi. Şu an ikinci etap çalışmalarının devam ettiği belirtilirken ikinci etabın sonunda ise 15 bin 500 metre yolun asfaltlanacağı ve 6 bin metrede grup yolu yapılacağı belirtildi. Çalışmaların sonunda ise 35 bin 200 metre yol sıcak asfalta kavuşmuş olacak.

Verilen Sözler Tutuluyor 

Köy yolları asfalta kavuşan muhtarlar, "Bu zamana kadar bölgemizde sıcak asfalt görmemiştik. Bu hizmeti ayağımıza getiren ve seçimden önce verdiği sözü yerine getiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu'na teşekkür ediyoruz" dedi.

Köyünün yolu asfaltlanan Bileciler Köyü Muhtarı Metin Küçükkalfa, "Büyükşehir Belediye Başkanımız seçimden önce asfalt çalışmalarına Dernekkırı'ndan başlayacağız demişti. Şu anda köylerimizde bir ilk yaşanıyor. Başta Zeki Toçoğlu başkanımız olmak üzere bütün Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına Bileciler Köyü halkı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yıllardan Beri Beklediğimiz Hizmet

Bu hizmeti bölgelerinde gördükleri için çok sevinçli olduklarını ifade eden İlyaslar Köyü Muhtarı Fehmi Şenol ise, "Ben 47 yaşındayım. Dernekkırı Bölgesi ömründe böyle bir hizmet görmemişti. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Dernekkırı'nın çok daha güzel olduğunu söyleyen Hacılar Köyü Muhtarı Remzi Keleş'te teşekkür ederek, "Yıllardan beri beklediğimiz bir hizmetti bu. Artık uzun yıllar yol sorunumuz olmayacak" diye konuştu.

Yeşilyurt Muhtarı Turhan Dursun'da emeği geçen herkese şükranlarını sunduklarını dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri Beileciler'deki çalışmaları tamamladıktan sonra İlyaslar Köyü'nde çalışmalara devam edecekler.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]