Sakarya'da Barınma Sorunu Var Mı Yok Mu?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel öğrenci yurtlarının oluşturduğu Sakarya Özel Yurtlar Birliği (YURTBİR) başkanı Muharrem Özdür, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğrencilerinin barınmalarıyla ilgili bir açıklama yaptı. 23 Ağustos 2008 Cumartesi akşamı Kampüs Otel'de düzenlenen basın toplantısına birçok basın mensubu ve YURTBİR çatısı altında yer alan yurtların yönetici ve temsilcileri katıldı.

SAÜ'de okuyan öğrencilerin barınma sorunu olduğuna yönelik yanlış bir algılamanın olduğunu belirtildiği açıklamada, "Sakarya Üniversitesi, bu yıl 14 bin 947 öğrenci alacak. Bu öğrencilerin tamamının barınma problemi olduğu sanılmaktadır. 3 bin 100 öğrenci uzaktan eğitim alıyor. İlçelerdeki öğrencileri çıkarırsak, Esentepe Kampüsü'nde sadece 6 bin öğrenci kayıt yaptıracak. Bin öğrenci Sakaryalı olup evlerinde kalıyor. Diğer kalan 5 bin öğrencinin barınma ihtiyaçlarını, Kredi Yurtlar Kurumu ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel öğrenci yurtları rahatlıkla karşılamaktadır. Diğer işletmeler bu sektöre girince arz fazlası ortaya çıkmakta, bu durumdan yeni yatırım yapanlar ve öğrenciler zarar görmektedir" denildi.

YURTBİR tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yurt açma ile ilgili yönetmeliğin 9. maddesinde 'Yurt açma izin belgesi olmadan yurda öğrenci kaydı yapılamaz. İzinsiz açılan yurtlar ile valiliklerden Otel, motel, pansiyon ve benzeri konaklama tesisi ruhsatı alarak sadece öğrenci barındıran ve öğrenci yurdu gibi çalıştırılan yerler hakkında valilikçe kapatma işlemi yapılır ve durum başsavcılığa bildirilir. Biz de bu kanuna dayanarak üzerimizde sorumluluk olduğunu düşünerek, Sakarya Özel Yurtlar Birliği adı altında bir dernek kurmaya karar verildi. Derneğin amacı, özel yurtlar arasındaki hizmet birliği ve yurtlar arasındaki dayanışmayı sağlamak, resmi ve özel kurumlar karşısında özel yurtları temsil edip menfaatlerini korumaktır."
Sakarya Özel Yurtlar Birliği'ne üye olan özel yurtlar şunlardır:

Akça Kız Öğrenci Yurdu 
30 Ağustos Erkek Öğrenci Yurdu 
Bahar Kız Öğrenci Yurdu 
Göksu Erkek Öğrenci Yurdu 
İdealist Kız Öğrenci Yurdu 
Adaçark Kız-Erkek Öğrenci Yurdu 
Sıla Kız Öğrenci Yurdu 
Aslanlar Erkek Öğrenci Yurdu 
Onur Kız Öğrenci Yurdu 
Efsun Kız Öğrenci Yurdu 
Şahin Erkek Öğrenci Yurdu 
Adatepe Kız Öğrenci Yurdu 
Çakıroğlu Kız Öğrenci Yurdu 
Aykar Kız Öğrenci Yurdu 
Sakarya Erkek Öğrenci Yurdu

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]