Sakarya'da arıtma tesisleri açılacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca, Arifiye, Hendek ve Karapürçek ilçelerinde inşa ettikleri arıtma tesislerinin, kısa bir süre içinde hizmete alınacağını söyledi.

Rüstem Keleş, yaptığı açıklamada, Sakarya’nın tüm bölgelerine dünya standartlarının üzerinde birinci sınıf içme suyu temin etmek için inşa edilen arıtma tesislerinde son hazırlıkların yapıldığını kaydetti.

Şehir merkezinin içme suyu arıtmasını sağlayan Hızırilyas İçme Suyu Arıtma Tesisleri\'nin, 22 Mart\'ta devreye alındığını hatırlatan Keleş, "Sapanca Muradiye ve Kurtköy, Arifiye Hacımercan, Hendek Yeşilyurt ve Karapürçek ilçelerinde inşa ettiğimiz tesislerde Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi gibi tam otomasyonla çalışan tesisler olacak. İlçelerde inşa ettiğimiz bu 5 tesis yılda yaklaşık 20 milyon metreküp suyu arıtabilecek kapasitede. Bu tesisler ilçelerimizde zaman zaman yaşanan bulanıklık sorununa kesin çözüm getirecek. İnşa ettiğimiz bu 6 tesisin toplam maliyeti 27 milyon TL. Türkiye\'nin en ileri teknolojisine sahip bu tesisleri birkaç ay içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız." dedi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]