Sakarya'da 181 bin öğrenci karne aldı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılının 1’inci dönemi, Adapazarı Şeker Anaokulu, Türk-İş İlkokulu ve Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen karne dağıtım töreni ile tamamlandı.

Gerçekleştirilen karne törenine; Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Sakarya Eğitimini Geliştirme Derneği Başkanı Osman Özkan, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Aynı bölgede bulunan Şeker Ana Okulu, Türk-İş İlkokulu ve Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen karne dağıtım töreninde öğrenciler Vali Mustafa Büyük ve diğer misafirlerini ellerinde çiçeklerle karşıladılar. Törenin düzenlendiği üç okulun öğrencileri birinci dönem karnelerini, başarı belgelerini ve hediyelerini Vali Mustafa Büyük ile törene katılan protokol üyelerinin elinden aldılar.

Öğrencilere karnelerini veren Vali Mustafa Büyük, on beş günlük tatili dinlenerek, eğlenerek geçirmelerini isterken, bu süre içinde bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Öğrencilerden ikinci döneme en iyi şekilde hazırlanmalarını istedi. Birinci döneminin ilimizde başarıyla tamamlandığını söyleyen Vali Mustafa Büyük, liseye hazırlanan ortaokul 8’inci sınıf ve üniversiteye hazırlanan lise 12’inci sınıf öğrencileri için ikinci dönemin daha yoğun geçeceğini belirterek, tüm öğrencilere ve öğretmenlere sağlıklı ve mutlu bir yarıyıl tatili diledi.

Sakarya’da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören 181 bin 301 öğrenci ve 9 bin 242 öğretmen tatile girerken, 2013 -2014 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı 10 Şubat Pazartesi günü başlayıp, 13 Haziran Cuma günü sona erecek.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]