Sakarya'da 1500 Yıllık Roma Mezarı Bulundu

Akyazı ilçesi Dokurcun beldesinde yaşlı bir kadını gömmek için açılan mezar yerinin altında Roma dönemine ait 1500 yıllık taş mezar çıktı.

Yaşlı kadının naaşı bir gün sonra mezardan çıkarılarak başka bir yere gömülürken, müze görevlileri taş mezarı inceledi.

Dokurcun beldesi Güveçler Köyü'nde oturan 73 yaşındaki Fatma Yıldıztaş rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti. Kadının yakınları köy girişindeki 150 yıllık geçmişi olan mezarlıkta mezar yeri kazdı. Ancak 1.5 metre kazıldığında mezar yerinde mermere benzer taşa rastlandı. Taşı kıran kişi içerisinde iskelet olduğunu gördü. Ancak buna rağmen kadın buraya defnedildi. Yaşlı kadının yakınlarının durumu jandarmaya bildirmesi üzerine olayla ilgili inceleme başlatıldı. Jandarma olayı Sakarya Müzesi'ne bildirdi.

Yaşlı Kadını Kazarlardı

Bunun üzerine Müze Müdürü Murşit Yazıcı ve iki görevli yaşlı kadının gömüldüğü mezarlığa geldi. Fatma Yıldıztaş da yan tarafta açılan mezara gömüldü.

Müze Müdürü Murşit Yazıcı ve beraberindeki görevliler eski taş mezarı inceledi. İncelemede iskelet ve iki adet gözyaşı şişesi bulundu. Tarihi mezarda bulunan iki gözyaşı şişesi Sakarya Müzesi'ne götürüldü. Mezar daha sonra kapatıldı.  

Sakarya Müze Müdürü Murşit Yazıcı, mezarın Roma dönemine ait 1500 yıllık olduğunu belirterek, "Halk tipi bir mezar. İskelet parçaları ve iki adet gözyaşı şişesi bulundu. Eğer biz yaşlı kadını burada bıraksaydık yarın bir gün altın var diye yaşlı kadının mezarını kazarlardı" dedi. 
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]