Sakarya'da 1 Mayıs böyle kutlandı

HAK-İŞ'in Sakarya kent meydanında düzenlediği  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Bayramı  32 ilden yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla kutlanıyor. Meydanda ve çevresinde polisler geniş güvenlik önlemi aldı. Meydan içerisindeki yüksek binalara keskin nişancı polisler konuşlandırılırken bir polis helikopteri de havadan meydan çevresinde görüntü aldı.
 
Kent meydanındaki kutlamalar sabah erken saatlerde başladı. Bursa, Çanakkale, Kastamonu, Ankara, İstanbul ve daha pek çok şehirden otobüslerle şehre gelen binlerce işçi, alanı doldurdu.
Dev Türk bayrağının asıldığı meydan, flamalarla donatıldı. Polis alana girenlerin üstlerini didik didik aradı.
Program Kur'an-ı Kerim okuması ile başladı.
Programda Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu işçilere selamlama konuşması yaptı.
 
Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da programda yaptığı konuşmada kamuda çalışan taşörenler için kadro isteklerini meydandan dilke getirdi. Konuşmaların ardından işçiler halaylar çekerek 1 Mayıs'ı coşku ile kutladı. Yorgun düşen pek çok kişinin meydan çevresindeki yeşil alanlarda yatarak dinlendiği görüldü. Kutlamalar olaysız bir şekilde geçti. Polis alanda geniş güvenlik önlemleri aldı. Meydana gelenlerin üzerleri didik didik arandı. 
 
Aslan; Pusu kuran hainleri lanetliyoruz 

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Gaziantep ve Mardin Nusaybin'de düzenlenen terör saldırılarına lanet yağdırarak, "Bugün hain teröristlerin saldırılarıyla Gaziantep'te, Nusaybin'de kaybettiğimiz şehitlerimiz var. Allah'tan rahmet diliyoruz. Bir kez daha haince, kalleşçe, ahlaksızca tertipleriyle askerlerimize, polislerimize korucularımıza pusu kuran hainleri bir kez daha buradan lanetliyoruz. Türkiye devleti terörle mücadele konusunda daha aktif çalışmaları hayata geçireceğine olan inancımızı bir kez daha söylüyoruz" dedi.

Arslan, demokrasinin yeni anayasayla devam edebileceğini söyleyerek, "40 yıldır 'hak' dedik, 'demokrasi' dedik. Darbelere, muhtıralara karşı dimdik ayakta durduk ve durmaya devam edeceğiz. Hak-İş her koşulda demokrasiden yana oldu ve olmaya da devam edecek. İşte bu yüzden yeni ve sivil bir anayasa diyoruz. Hak-İş Konfederasyonu olarak bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun savaşa, çatışmaya ve soykırımlara son verilsin istiyoruz. Filistin, Irak ve birçok ülkede yaşanan insanlık dramını ve katliamı lanetliyoruz" diye konuştu.

İşçilere çalıştıkları iş yerlerinde güvenlik önlemlerini almaları yönünde çağrı yapan Arslan, şöyle konuştu:

"Çocuk istismarına yönelik şiddete ve cinayetlere son verilsin istiyoruz. Çocuk işçiliğine son verilsin istiyoruz. Kadınların her alanda istihdamı sağlansın istiyoruz. İş kazalarında evlatlarını yitiren anaların, eşlerin isyanının duyulmasını istiyoruz. İş kazaları son bulsun istiyoruz. Devlete bir kez daha sesleniyoruz; iş yerlerini siz koruyacaksınız. İşçilerin canı pahasına çalışmasının önüne geçin. İşçilere sesleniyoruz. Canınızı tehlikeye atmayın" dedi.

Konfederasyon olarak teşeron işçilerin kadroya geçmesini sağlayacaklarını ifade eden Arslan, "Sendikalı olmayan işilerimize 'ne olursan ol yine gel, sendikalı ol, güçlü ol, Hak-İş'li ol' diyoruz. Teşoran işçiler için kadro istiyoruz, alacağız, vermezlerse de alacağız" ifadelerini kullandı.

Mitingin ilk saatlerinde meydanda 15 bin kişi bulunurken, sonradan katılımlarla meydandakilerin sayısı 20 bini buldu. Kalabalıktakiler, konuşmaların ardından halaylar çekerek eğlendi. 


7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]