Sakarya’nın Çehresi Değişti

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran veda gezilerine devam ediyor.

Bekirpaşa, Çaybaşı Yeniköy, Nehirkent, Sapanca, Erenler ve Güneşler Belediyelerini ziyaret eden Başkan Duran, belediye başkanları ve belediye çalışanları ile hizmetler üzerine sohbet etti.

İlk olarak ziyaret ettiği Bekirpaşa Belediye Başkanı Yakup Alaylı’dan Başkan Duran’a övgü dolu sözler geldi. Sakarya’ya hizmetleri ile farklı bir görünüm kazandırdığını ifade eden Yakup Alaylı, “Başkanımız Aziz Duran yaptığı hizmetlerle şehrimizi modern ve gelişmiş şehirler arasına soktu. Sakarya’nın dünü ile bugününe bakıldığında gelinen noktayı herkes görüyor. Başkanımıza şehrimize kazandırdığı güzel eserlerinden ve beldemize yaptığı katkılardan ötürü şahsım ve belde halkım adına teşekkür ediyorum” dedi.
 

Çaybaşı Yeniköy 

Çaybaşı Yeniköy Belediye Başkanı Osman Aydın ise Başkan Duran’ın şehre çok büyük hizmetlerinin olduğunu belirterek, “Bu şehrin yeniden şekillenmesinde ve bütün bu güzelliklere kavuşmasında çok fazla emeğiniz ve çabanız var. Şehrimize yaptığınız tüm hizmetler için ve beldemize katkılarınızdan dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Siz belediye başkanlığını bırakıyorsunuz ama her zaman bizimle olacağınızı biliyoruz” dedi.

Çaybaşı Yeniköy Belediye Başkanı Osman Aydın ise Başkan Duran’ın şehre çok büyük hizmetlerinin olduğunu belirterek,
“Bu şehrin yeniden şekillenmesinde ve bütün bu güzelliklere kavuşmasında çok fazla emeğiniz ve çabanız var. Şehrimize yaptığınız tüm hizmetler için ve beldemize katkılarınızdan dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Siz belediye başkanlığını bırakıyorsunuz ama her zaman bizimle olacağınızı biliyoruz”
dedi.

Nehirkent Belediyesi 

Başkan Duran’ın Sakarya’yı ilklerle tanıştırdığını ifade eden Nehirkent Belediye Başkanı Rıdvan Sezer ise, “Şehrimizi duble yollar, modern parklar gibi ilklerle tanıştırdınız. Güzel hizmetlerinizle yepyeni bir şehir oluşturdunuz. Bu şehirde emeğiniz çok büyük. Kimse bunu inkar edemez. Sakarya sizi unutmayacak” dedi.

Başkan Duran’ın her zaman yanlarında olduğunu ve desteğini esirgemediğini de belirten Rıdvan Sezer “Beldemize yaptığınız tüm hizmetler için teşekkür ediyoruz” dedi. Her görevin bir sonu olduğunu ifade eden Başkan Duran ise, “15 yıldır bu şehrin güzel insanlarına hizmet vermeye çalıştım. Belediyecilik bir gönül işidir. Sakarya sevdalısı biri olarak her zaman ilimizin en güzel iller arasında yer alması için gayret gösterdim. Hizmetleri anlatmaya gerek yok, halkımız her şeyin farkında. Birçok kişiden övgü dolu sözler alıyorum. Sakarya’ya güzel eserler kazandırabildiysem ve halkımızdan hayır duası alabiliyorsam benim için en büyük mutluluk budur” dedi. Belediye başkanları günün anısına Başkan Duran’a çeşitli hediyeler verdiler. 
 
 

Sapanca Gelişiyor

Başkan Duran ayrıca Sapaca Belediye Başkanı İbrahim Uslu’yu, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı’yı ve Sapanca AK Parti İlçe Teşkilatına ziyarette bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu Başkan Duran’ın Sakarya’ya ve Sapanca’ya çok şeyler kattığını belirterek “Başkanımızın şehrimizde ve ilçemizde büyük emekleri var. Yaptığınız hizmetlerle şehrimizi, gelişmiş şehirler arasına yükselttiniz. Eski ile yeni karşılaştırıldığında geldiğimiz noktayı herkes görüyor. Sizi her zaman minnetle anacağız” dedi.

Geleceğini Çok Parlak Görüyorum

Sapanca Kaymakamı Osman Sarı ise “Sapanca ilçesine 8 ay önce atandım. Sapanca çok gelişmiş ve modern bir ilçe. Yaptığınız hizmetlerle Sakarya’nın ve Sapanca’mızın gelişiminde büyük emeklerinizin olduğunu öğrendim. Güzel hizmetlerinizden dolayı tebrik ediyorum” dedi. Sapanca’nın çok güzel ve gelişime açık bir belde olduğunu belirten Başkan Duran ise “Sapanca çok şirin bir beldemiz. Şehrimizde turizm kalbi Sapanca’da atıyor. Bu güzel ilçemizin geleceğini çok parlak görüyorum” dedi.

Güzel Sözlerle ve Dualarla Anılmaktır 

AK Parti Sapanca İlçe Teşkilatına, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ile birlikte ziyarette bulunan Başkan Duran, İlçe Başkanı Nazmi Bostancı ve partililerle sohbet etti. 

15 yıllık belediye başkanlığı süresinde Sakarya’nın her noktasına eşit hizmet vermeye gayret ettiğini belirten Başkan Duran “Belediyecilik gönül işidir. Bu millet bana 3 dönem belediye başkanlığını nasip etti. Ben de halkımın bana verdiği bu görevi layığı ile yerine getirmeye çalıştım. Sakaryamızı modern ve gelişmiş bir şehir haline getirmek için canla başla mücadele ettim. Yaptığımız hizmetlerle şehrimiz bugün modern kentler arasında yerini aldı Altyapı bir şehrin gelişmişlik göstergesidir anlayışı ile şehrin yol, su ve doğalgaz sorununu tamamıyla çözdük. Artık Sakaryamızda altyapı sıkıntısı yaşanmıyor. Şehrimiz modern yolları, parkları ve yeşili ile beğenilen ve göç alan şehirlerin başında geliyor. Hizmetleri anlatmaya gerek yok. Yaptıklarımızı halkımız görüyor ve takdir ediyor. Benim en büyük mutluluğum Sakaryalılar tarafından güzel sözlerle ve dualarla anılmaktır” dedi.

Erenler Belediyesi 

Başkan Aziz Duran daha sonra Erenler Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin’i, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ü ve AK Parti Erenler İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Başkan Duran'ı ağırlamaktan onur duyduğunu ifade eden Kaymakam Mustafa Nazmi Sezgin “Sakarya’ya önemli hizmetler verdiğinizi görüyorum. Başarılı hizmetlerinizden dolayı tebrik ediyor, bundan sonraki yaşamınızda mutluluklar diliyorum” dedi

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk Sakarya’nın tarihi boyunca görmediği hizmetlere Başkan Duranla kavuştuğunu belirterek “Şehrimiz duble yolları, altyapısı, parkları ve yeni yerleşim bölgesiyle beğenilen şehirler arasına yerini aldı. Doğalgaz ağı Sapanca, Arifiye ve Hendek’e kadar uzandı. Başkanımız Sakarya’da bir ekoldür. Bunu kimse inkâr edemez. Başkanımız Erenler olarak her zaman yanımızda olmuş ve desteğini esirgememiştir. Yaptığı tüm hizmetler ve verdiği desteklerden dolayı kendisine müteşekkiriz. Bundan sonrada başkanımızın tecrübelerini bizlerle paylaşacağından eminiz. Kendisini her zaman dualar ve güzel sözlerle anacağız” dedi.

Gönül birliği ile sürdürülen çalışma döneminin tamamlamasına az bir süre kaldığını ifade eden Başkan Duran
“3 dönemlik belediye başkanlığım süresince şehrimize güzel hizmetler kazandırmak için çaba gösterdim. Sakarya’mız altyapısı ve üstyapısı ile büyük bir değişim yaşadı. Kentleri kent yapan altyapı ve çevre çalışmalarıdır. Erenler’de yüzeysel değil, geleceğe yönelik birçok çalışmaya imza attık. Doğalgaz için kazılmadık sokak kalmadı. Büyük Erenler kanalını Cavit kardeşimle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda kapattık. Sakarya kıyısındaki çalışmalarımız Erenler’e farklı bir güzellik kazandıracak. Görevler biter ama dostluklar bitmez. Her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğim”
dedi. Erenler Belediyesi çalışanları Başkan Duran’ı alkışlar eşliğinde uğurladılar.

Güzel Eserlerle Bu Günlere Kavuşturdu 

Erenler AK Parti İlçe Teşkilatı'nı da ziyaret eden Başkan Duran, İlçe Başkanı Osman Hıra ve AK Partili hanımlar ve gençler tarafından karşılandı.

İlçe Başkanı Osman Hıra Başkan Duran’ın her zaman kendilerine destek verdiğini belirterek “Başkanımız Aziz Duran her zaman yanımızda oldu. Sıkıntıların giderilmesinde destekleriniz esirgemedi. Sakaryamızı da yaptığı birbirinden güzel eserlerle bu günlere kavuşturdu. Kendisini her zaman hürmetle anacağız” dedi.

Vatandaşımızın Memnuniyetini Biliyoruz

15 yılık belediye başkanlığı boyunca iyi kötü birçok günü geride bıraktığını ifade eden başkan Duran “Zor günler yaşamış, deprem görmüş bir şehri bu mutlu günlere hep birlikte getirdik. İmkânları dengeli ve adil dağıtmaya çalıştık. Sevgiyi, coşkuyu ve heyecanı yok etmeden görevden ayrılmak benim için çok büyük bir mutluluk. Önemli olan Sakaryamızda güzel eserler bırakmış olmak. Seçim kaybederek görevden ayrılmıyoruz. Vatandaşımızın memnuniyetini biliyoruz. Bu memnuniyette sizlerin çok fazla emekleri var. Her görevin bir sonu vardır. Ben görevimi başarı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Bundan sonrada durmak yok, hizmete devam diyorum. Sakarya sevdalısı olarak farklı görevlerde de çalışmaya hazırım” dedi.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk günün anısına Başkan Duran’a plaket ve çini tabak hediye ederken, parti teşkilatı da çiçek takdim etti.

Güneşler Belediyesi 

“Her görevin bir bitişi vardır” diyen Başkan Aziz Duran Güneşler Belediye Başkanı Necdet Tömekçe’yi de ziyaret etti.

Başkan Duran’ın yaptığı hizmetlerle Sakarya’da hizmet kalitesini yükselttiğini belirten Tömekçe “Bu şehrin yeniden şekillenmesinde ve bütün bu güzelliklere kavuşmasında çok fazla emeğiniz ve çabanız var. Şehrimize yaptığınız tüm hizmetler için ve beldemize katkılarınızdan dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Sizi tekrar Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek isterdim. Güneşler Belediye Başkanı olarak başkanımızla aynı kaderi paylaşıyorum. Güneşler Belediyesi, Adapazarı Belediyesi’ne dahil oldu. Bundan sonra İl Genel Meclisi’nde görev yapacağız. Önemli olan beldemize güzel hizmetler kazandırmaktı. Başkanımız Aziz Duran’ın desteği ile güzel hizmetler vermeye çalıştım. Başkanımızı her zaman övgü dolu sözlerle anacağız. Bundan sonraki yaşamında mutluluklar diliyorum” dedi.

Helallik İstedi

“Önemli olan görevi zirvede bitirebilmektir” diyen Başkan Duran, “Ben görevimi layığı ile yaptığıma inanıyorum. Vatandaşımızın memnuniyetini biliyorum. Halkımızın gönlünde hoş bir yer bırakmak benim en büyük mutluluğumdur” dedi.

Başkan Necdet Tömekçe günün anısına Başkan Duran’a vazo hediye ederken, Başkan Duran kahvedeki vatandaşları da ziyaret ederek helallik istedi.

Ozanlar Mahalesi 

Başkan Duran, Ozanlar Mahalle Muhtarı Muhittin Yazgan ve mahalle sakinleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Başkan Duran’a mahallerine kazandırdığı hizmetler için vefa borçlarının olduğunu belirten Muhtar Muhittin Yazgan “Başkanımız Aziz Duran bizlere her zaman destek oldu. Sıkıntılarımızın giderilmesinde bizlerden yardımını esirgemedi.  Mahallemizin güzelleşmesinde başkanımızın büyük emekleri var. Başkanımızın yaptığı hizmetlerle Sakaryamızın çehresi değişti. Şehrimiz deprem görmesine rağmen çok kısa zamanda ayağa kalktı ve hızlı bir değişim içine girdi. Sakaryalıların başkanımızı unutması mümkün değil. Çünkü biz biliyoruz ki halkımız şehrine birbirinden önemli hizmetler veren insanları unutmazlar. Bizlerde Başkanımız Aziz Duran’ı unutmayacağız, her zaman güzel sözlerle anacağız. Başkanımız Aziz Duran’a şehrimize kazandırdığı eserler ve mahallemize yaptığı katkılardan dolayı teşekkürü borç biliyor, başkanımızı çok daha iyi mevki ve görevlerde görmek istiyoruz” dedi.

Seçim Kaybetmedik

Sakarya’da 3 dönem belediye başkanlığı yapmaktan onur duyduğunu ifade eden Başkan Duran “Bu halk bana 15 yıl belediye başkanlığı yapma onurunu yaşattı. Bu benim için büyük bir mutluluktur. Halkın güvenini kazanmış bir belediye başkanı olarak her zaman bu şehre layık olmaya çalıştım. Halka hizmet her zaman önceliğim oldu. Hizmette adil ve eşit hizmet prensibini benimsedim. Benim için önemli olan halkımın gönlünde güzel bir yere sahip olabilmek. Sakarya sevdası olarak şehrimizi bir noktaya taşıyabildiysem ve sizlerin yüzlerin hoş bir tebessüm bırakabiliyorsam benim en büyük mutluluğum budur” dedi.

“Her görevin bir sonu var” diyen Başkan Duran “Önemli olan görevleri nasıl bıraktığınızdır. Ben görevimi gönül rahatlığı ile bırakacak olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. İyisiyle kötüsüyle 15 yılı geride bıraktık. Bu şehrin gelişimi için gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Deprem görmüş, umutlarını yitirmiş bir şehri hep birlikte verdiğiniz mücadele ile bu mutlu günlere kavuşturduk. Ben seçimi kaybetmeden görevi bırakıyorum. Sakaryalıların hayır duaları ile anılacağımı biliyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin” dedi.

Ozanlar Mahalle Muhtarı Muhittin Yazgan günün anısına Başkan Duran’a plaket takdim etti.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]