'Sakarya yerli otomotive hazır'

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, "Otomotiv sektörüyle ilgili gerekli tüm alanlara cevap verebilecek yan sanayisi, nitelikli insan gücü ve Karasu limanının faaliyete geçmesini de eklediğimizde, Karadeniz\'den dünyaya açılan bir Sakarya\'ya sahip olacağız" dedi.

Kösemusul yerli otomotivle ilgili yoğun bir çalışma yürüttüklerini ve yatırım yaptıklarını söyledi.

Bu konuyla ilgili yaklaşık 5 yıldır ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kösemusul, "Otomotiv çalıştayından tutun birçok kurum ve kuruluşlarla ildeki tüm hizmet paydaşlarımızla ortak vizyonda buluştuğumuz, çok önemli stratejik sektör olan otomotiv sektörüne ev sahipliği yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Kösemusul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan\'ın yerli otomobille ilgili "babayiğitlere" seslenmesi üzerine harekete geçtiklerini dile getirerek, gerek yurtdışında gerekse yurtiçinde yaptıkları çalışmalarla Sakarya\'nın yerli otomobilin merkezi için gerekli tüm parametrelere sahip olduğunu kaydetti.

Devlet büyükleri başta olmak üzere ilgili tüm bakan ve idarecilere yerli otomobilin Sakarya\'da olabileceğini göstermeye çalıştıklarına işaret eden Kösemusul, "Biz milli tankını üreten, milli trenini üretmeye hazırlanan bir şehiriz. Otomotiv sektörüyle ilgili gerekli tüm alanlara cevap verebilecek yan sanayisi, nitelikli insan gücü ve Karasu limanının faaliyete geçmesini de eklediğimizde, Karadeniz\'den dünyaya açılan bir Sakarya\'ya sahip olacağız. Bu anlamda şehrimiz yerli otomotive hazır. Babayiğitlere ev sahipliği yapacak şehrin Sakarya olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]