Sakarya, yamaç paraşütçülerine ev sahipliği yapıyor

Serdivan ilçesindeki 235 rakımlı Kırantepe, çevre illerden gelen yamaç paraşütçülerinin ilgi odağı oldu.

Geniş çayırları ve engebeli arazisiyle off-road ve motokros severlerin ilgi gösterdiği Kırantepe, son yıllarda yamaç paraşütçülerinin de tercih ettiği uçuş noktaları arasında yer alıyor.

Sakarya Sportif Havacılık Kulubü Başkanı Bekir Sezgin, Sakarya\'da yamaç paraşütünün gelişmesi için çalıştıklarını söyledi.

Kırantepe\'nin yamaç paraşütü için uygun olduğunu belirten Sezgin, "Kırantepe\'de deniz seviyesinden 230 metre yüksekliğimiz var. Burada her türlü, seviyede uçuş yapılabiliyor. Bu tepede, öğrenciler için eğitimlerimiz var, irtifa alınabiliyor, mesafe yapılabiliyor, hedef yarışmaları düzenlenebiliyor. Kırantepe, konum itibarıyla merkezde olduğu için İzmit, İstanbul, Bursa, Bolu ve Ankara\'dan yamaç paraşütü yapmaya gelen sporcular çoğunlukta" diye konuştu.

Sezgin, ramazan dolayısıyla katılımın az olduğunu, ramazandan sonra uçuşların artacağını ve bazı etkinlikler yapılacağını anlattı.

Yamaç paraşütünün tanıtıma ihtiyacı olduğunu ifade eden Sezgin, şöyle konuştu:


"Kurslara yönelik birtakım çaışmalarımız var. Öğrencilerin eğitimlerini Türk Hava Kurumundan sözleşmeli pilotlarımız veriyor. Eğitimin sonundada sertifika veriyoruz. Her sporun tehlikesi vardır ama bir motordan tehlikeli değil. Kurallara uyduğunuz müddetçe, iyi eğitim aldıysanız çok fazla tehlikesi yok. Bu, tabii ki eğitimle ilgili. Kulübümüzde bugüne kadar vermiş olduğumuz eğitimlerde kesinlikle kazamız yok. Son derece güvenli eğitim veriyoruz."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]