Sakarya ve Kocaeli üniversitelerinden ortak sempozyum

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent tarihine ışık tutmak ve tarih bilinci oluşturmak amacıyla Kocaeli ve Sakarya üniversiteleri, birçok akademisyen ve tarihçi işbirliğiyle Uluslararası Gazi Akça Koca ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu düzenleyecek.

2-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Welborn Luxury Hotel\'de düzenlenecek “Uluslararası Gazi Akça Koca ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

114 katılımcıdan 102 tebliğ

Sempozyum Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesi\'nin işbirliğiyle düzenlenecek. 55 farklı üniversite veya kuruluştan 114 Katılımcı 102 tebliğ sunacak. Dünyanın ve Türkiye\'nin dört bir yanından çok sayıda başvuru yapıldı, yapılan değerlendirme sonucu 102 tebliğ seçildi.
Uluslararası olan bu sempozyuma Prof. Dr. Rhoads Murphey, Doç. Dr. Cavid QASIMOV, Dr. Gerşom Qibrisci gibi yabancı konukların yanı sıra Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Özer Ergenç, Prof. Dr. Enver Konukçu, Prof. Dr. Azmi Özcan gibi alanlarında otorite çok önemli isimler de katılıyor.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]