Sakarya Valiliği'nden okullara ve başarılı öğrencilere ödül

"Beslenme Dostu Okullar Programı" ve "Beyaz Bayrak Projesi" kapsamında Sakarya'da gönüllü olarak başvuran okullarda yapılan denetimler sonucunda sertifika almaya hak kazanan okullara sertifika ve beyaz bayraklarıyla başarılı öğrencilere ödülleri verildi.

Sakarya Valiliği binasında bulunan Büyük Salonda gerçekleştirilen törene, Vali Hüseyin Avni Coş, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Sağlam, ilçe milli eğitim müdürleri ve sertifika almaya hak kazanan okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kuntuoğlu, Sakarya'da başvuru yapan okulların 11'i Beslenme Dostu olurken 70 okulun ise Beyaz Bayrak almaya hak kazandığını söyledi.

Bu yıl verilen sertifikalarla toplamda 91 okulun Beslenme Dostu Okul kapsamına girerken, 244 okul ise Beyaz Bayrak statüsünde yer aldı.

Ödül almaya hak kazanan okulların müdürlerine sertifikalarını takdim etmek için sahneye gelen Vali Coş ise Türkiye'nin kişi başına yaptığı süt tüketiminin henüz vasat bir Avrupa ülkesi seviyesine erişemediğini vurgulayarak, çocukların içerisinde katkı maddesi bulunmayan doğal yiyecek ve içeceklerle beslenmeleri gerektiğini belirtti.

Törende, Beslenme Dostu Okul olmaya hak kazanan 11 okul müdürüne ve Beyaz Bayrak almaya hak kazanan 70 okulun müdürüne sertifika ve bayrakları teslim edildi.

Ayrıca programda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 10 Kasım Atatürk'ün ölüm yıl dönümü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere sertifikalarıyla gram altın hediye edildi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]