Sakarya Valiliği Bugün Ana Baba Günü!

Adapazarı ilçesinde, okulları bitmediği için başka okullarda öğrenim görmek zorunda kalan öğrenciler ve velileri Sakarya Valiliği'ne yürüdü.  

Adapazarı ilçesi Alandüzü Mahallesi'nde yapımı devam eden Sağlık Meslek Lisesi'nin bitirilerek eğitim ve öğretime açılmamasından dolayı Sosyal Bilimler ve Sakarya Lisesi'nde eğitim ve öğretim görmek zorunda kalan öğrenciler velileriyle toplanarak eylem yaptı. Okula gitmeyen öğrenciler, velileriyle birlikte Sakarya Valiliği kampüsüne geldi.
Tepkinizde Haklısınız

Polislerin geniş güvenlik önlemi altında kampus bahçesine gelen öğrenci ve velileri, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ile birlikte karşıladı. Öğrenciler ve velilerini tek tek dinleyen Vali Atak, "Siz tepkinizde haklısınız. Sizin yerinizde kim olsa aynı şeyi yapar. Ekonomik krizden kaynaklanan bir takım sıkıntılar oldu. Müteahhit bu nedenle okulu bitiremedi. Biz okul tam bitmediği için eğitim öğretime açamadık. Ay sonuna kadar bir an önce bitirip okulu eğitim ve öğretime açacağız. Siz mağdur olmayın diye öğrencilerimizden bazıları Sosyal Bilimler Lisesi diğer kısmı ise Sakarya Lisesinde eğitim görecekler" dedi.  

Veliler de Vali Atak'tan yardım isteyerek, çocuklarının bir okuldan diğer okula gitmek zorunda kaldığını ve çok zorlandıklarını bildirdi.
Ay Sonuna Kadar Bitecek

Veliler ve öğrencileri ikna ederek sabırlı olmalarını isteyen Vali Atak, veliler ve öğrenciler valilikten ayrıldıktan sonra Alandüzü Mahallesi'nde yapımı devam eden Sağlık Meslek Lisesi inşaatına geçerek incelemelerde bulundu. Müteahhit Süleyman Onat'la okulu gezen Vali Atak okulun bir an önce bitirilmesini istedi. Müteahhit Onat da bir takım sıkıntılar nedeniyle okulun bitirilemediğini ancak sıkıntıların kendinde değil bürokrasiden kaynaklanan sıkıntılar olduğunu söyledi. Onat, okulun ay sonuna kadar bitirilip eğitim ve öğretime açılacağı sözünü verdi.   

Sakarya Sağlık Meslek Lisesi'nde okuyan 400 öğrenci, okulları bitmediği için dört dersliği Sosyal Bilimler Lisesi, 10 dersliği ise Sakarya Lisesi'nde eğitim öğretim görüyor.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]