Sakarya Üniversitesi'nden Suriye'ye insani yardım

Sakarya Üniversitesi'nden Suriye’ye bir tır dolu yardım malzemesi gönderildi.

Sakarya İHH tarafından başlatılan ve tüm Türkiye de hızla yayılan “Acil Una İhtiyaç Var” kampanyasına destek hızla büyüyor. Sakarya Üniversitesinde Suriye’ye bir tır un gönderildi. Sakarya Üniversitesi Helikopter pistinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, “Savaş süresince 7,5 milyon Suriyelinin mülteci konumuna düştüğünü, 7 milyon Suriyeli’nin ise ülke içerisinde yer değiştirmek zorunda kalıyor. Bu gün Suriye de 12 milyon insan ihtiyaç sahibi insan konumundadır. İHH Reyhanlı, Kilis ve Suriye içerisinde bulunan fırınlarda ürettiği ekmeği 345 bin kişiye ulaştırıyor. Şu an Suriye de ciddi bir un krizi bulunmakta bu duruma kayıtsız kalmayan Sakarya 4 hafta içerisinde dördüncü Tır unu (100 ton) yola çıkardık. Hedefimiz bu sayıyı ikiye katlamaktır” dedi.

Aydın sözlerinin devamında, “Zalim Esed ve onun hamisi olan İran ve şimdi Rusya mazlum Suriye halkına vuruyor, her gün onlarca çocuk, yaşlı, kadın ve masum sivil ölüyor. Fransa da ki elim saldırıda ölenler için ayağa kalkan insanlık vicdanı bu insanlar ölürken neredeler. Şimdi Türkmen Dağında kardeşlerimiz Rus-İran ve Esed çetelerince öldürülüyor, Kobani de ayağa kalkan insanlık nerede. Herkes sussa, biz susmayacağız, mazlum Suriye halkının yanında; Mekkelilere evini açan Ensar olacağız, Yemene koşan Zenci Musa olacağız, Gazze’ye koşan Mavi Marmara olacağız, onlar yıkacak biz inşa edeceğiz. Şüphesiz kazanan inşa edenler olacak. Tarih bu zulmü yapanları da, zulme sessiz kalanları da unutmayacak” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Musa Eken ise yaptığı konuşmada, “4 yıldır devam eden bu insanlık dramının insanlık için bir utanç vesilesi olduğunu, Rektörlük olarak bu duruma kayıtsız kalamayız. Daha önce de yapmış olduğumuz gibi yine kampanyaya destek oluyoruz. Bugün burada üniversitemiz tarafından temin edilen 1 Tır (25 Ton) Unu Suriye Sakarya İHH aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine göndermenin huzurunu yaşıyoruz. Tüm üniversitelerimiz, Rektörlerimiz bu duruma kayıtsız kalmamalı ve bu kampanya destek olmalılar. Temennimiz bölgeyi ateş çemberine çeviren bu savaşın bir an önce son bulmasıdır” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar ardından yapılan dua sonrasında Sakarya Üniversitesi kampüsünden hazırlanan 1 tır un yola çıktı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]