Sakarya Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Sakarya Üniversitesi'nden (SAÜ) 2007-2008 eğitim öğretim yılında mezun olan 7 bin 200 öğrenci, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

SAÜ, 2007-2008 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni Adapazarı Atatürk Stadı'nda gerçekleştirildi. Törende konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, hedeflerinin, 2010 yılında ''Avrupa Kalite Ödülü'' alan dünyanın ilk üniversitesi olma onurunu Türkiye'ye yaşatmak olduğunu kaydetti. Bu yıl mezun verecekleri öğrenci sayısının, normal büyüklükteki birçok üniversitenin toplam öğrenci sayısından fazla olduğunu ifade eden Durman, "Önümüzdeki dönem 50 bine ulaşacağını düşündüğümüz öğrenci sayısıyla üniversitemiz her yıl ortalama 10 bin civarında mezun verecek büyüklüğe ulaşmış ve bu büyüklüğüyle ülkemizde yüksek öğretime ve yüksek öğretim kurumlarından mezun olan, nitelikli insan gücüne katkısı olan ilk on yüksek öğretim kurumu arasındaki yerini almıştır. Üniversitemizin başarılı fiziksel yapılanması ve büyümesinin yanında bizleri daha fazla gururlandıran en önemli özelliği ise dünyada ve özellikle Avrupa yüksek öğretim alanında yaşanmakta olan değişimlerin beraberinde getirdiği fırsatları, en iyi şekilde analiz eden ve bu değişime uygun yönetim anlayışı ve yapılanmasıyla, ülkemizdeki üniversiteler arasında örnek bir üniversite konumuna ulaşmış olmasıdır. Mükemmellik merkezi olma yolundaki üniversitemiz için belirlemiş olduğumuz hedef; 2010 yılında Avrupa Kalite Ödülü'nü alan ilk dünya üniversitesi olmak ve bunun onurunu kurumumuza, ilimize ve ülkemize kazandırmaktır" dedi.
Durman, gençlerden, kendilerine dünya insanı olma fırsatı veren Atatürk ilke ve devrimlerinin, cumhuriyetin temel değerlerinin, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, savunucusu olmalarını isteyerek, gençlerin Türkiye'yi yarının medeniyet ufkunda parlatacak yıldızları olacaklarına tüm kalbimle inandığını söyledi.
2007-2008 yılında SAÜ'de birinciliği İlahiyat Fakültesi mezunu Revza Cihan kazanırken, ikinci Fen Edebiyat Fakültesi mezunu Tezcan Güney, üçüncü de Eğitim Fakültesi'nden Leyla Kumtepe oldu. Önlisans programları birincisi Adapazarı Meslek Yüksek Okulu mezunu Abdullah Aygün oldu. Sakarya Müftüsü Sinan Cihan'ın kızı Revza Cihan mutluluğunu babasıyla paylaştı.

Sanatçı Mirkelam'ın verdiği konserin ardından sahayı dolduran binlerce öğrenci, hep birlikte keplerini havaya fırlatarak, mezuniyetlerini kutladı.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]