Sakarya UMKE ekibine teşekkür belgesi

Türkiye Dağcılık Federasyonu, Çanakkale Şehitlerini anma tırmanışı esnasında kalp krizi geçiren bir kişiyi kurtaran Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü\'ne bağlı UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi)’ne teşekkür belgesi gönderdi.

Çanakkale Şehitlerini anma gününde gerçekleşen tırmanış esnasında Bandırmalı katılımcılardan birisi kalp krizi geçirdi. Sakarya UMKE ekip ve elemanları kişinin hayata döndürdü. Olay yerine çağrılan helikopterle şahıs Çanakkale Devlet Hastanesine gönderildi. Yaşanan olay sonrası Türkiye Dağcılık Federasyon Başkanı Alaattin Karaca teşekkür yazısı göndererek, “Dağ ortamında çok zor şartlar altında yapılan müdahale takdire şayandır. Bu nedenle tüm ekip elemanlarını şahsım ve camiam adına tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Alemdar, "Sakaryayı Çanakkale Şehitlerimizi Anma Tırmanış yürüyüşünde böylesine vahim ve üzücü olayda en iyi şekilde temsil eden personelime teşekkür ediyor. Bundan sonra İlimize ve Ülkemize verecekleri hizmetlerde başarılar diliyorum” diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]