Sakarya Turizmde "Varım" Diyor

Sakarya’nın tanıtılması ,Sakaryalılık bilincinin geliştirilmesi ve kültürel,doğal potansiyelimizin değerlendirilmesi amacıyla kurulan Sakarya Turizm Platformu  çalışmalarına başladı.

İlk olarak
www.sakaryaturizmplatformu.org adıyla açılan sitenin gün geçtikçe geliştirileceği, Sakaryalıların katkısının beklendiği belirtildi.Sakarya Valisi Hüseyin Atak ve bazı ilçe kaymakamları ile belediye başkanları ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz,Yazar Necati Mert ,Hasan Kurtiç ve basın mensuplarının katılımıyla Grand Otel de yapılan toplantıda site tanıtıldı ve Sakarya Turizm Platformu’nun vizyonu aktarıldı.30 yıllık turizmci İhsan Mahmutoğulları konuşmasında Sakarya’nın en büyük eksiğinin tanıtım olduğunu söyledi. Ve vizyonlarını şöyle açıkladı:

VİZYONUMUZ

Ülkemizde ve öncelikli olarak da Sakarya İlinde başta “turizm” olmak üzere, “eğitim”, “sağlık”, “çevre”, “ticaret”, “kültür”, “sanat” ve “spor” ile ilgili değerlerin korunması ve geliştirilmesi için çalışmalar yapmak, daha iyi bir aşamaya gelinmesi için bilgi birikimine katkı sağlamak ve yürütülmekte veya yürütülecek olan çalışmalara katkıda bulunmak.

MİSYONUMUZ

Turizm sektöründe yatırımcı  ve işletmeci olarak faaliyet gösteren kişi ve kuruluşların hizmet kalitesini yükseltmek, Sakarya’da  turizmin gelişip güçlenmesi ve ülke ekonomisine giderek büyüyen ölçülerde katkılarda bulunulması için mevcut ve gelecekte yapılacak plan, program ve girişimlere yardımcı olmaktır.

Sakarya’da genel ve ilçe bazlı turizm potansiyellerinin en iyi biçimde değerlendirilebilmesi ni sağlamak , çeşitli projeler üretmek ve hali hazırdaki projelere destek vermek sureti ile ulusal ve uluslararası entegrasyonunu tesis etmektir.

ÇALIŞMA ALANLARIMIZ

(1) Sakarya'da kamu sektörü ve özel sektör eliyle yapılacak turizm yatırımlarını gerçekleştirecek tüm girişimci, yatırımcı ve yöneticileri bir araya getirerek, bu kişilerin tam bir özgür çalışma atmosferi içinde, ülkenin yarar ve çıkarına olarak örgütlenmeleri için gerekli çalışmaların yapılmasını özendirmek, bu konularda öncülük ve önderlik etmek.
(2) Turizm alt yapısının oluşturulması, tarihsel güzellik ve zenginliklerin ulusal çıkarlara uygun biçimde halkın ve yerli ve yabancı turistlerin yararına açılması için gerekli çalışmalarda ve yardımlarda bulunmak.

(3) Turistik İşletmeler ve Yatırımcılar arasında işbirliğini sağlayarak tesislerin sorunlarını asgari müştereklerde toplayıp çözümü için ilgili kurum ve kuruluşlarla, gerekirse bakanlıklar nezdinde takip etmek, üye tesislerin birbiriyle aynı zamanda seyahat acentaları ve turizme ilişkin kamu ve özel sektör kuruluş ve örgütleri ile olan ilişkilerini koordine etmek.

(4) Kültür ve Turizm Bakanlığı ve turizm ile ilgili diğer kuruluşlarla işbirliği içinde bulunmak.

(5) İdari ve teknik alanlarda eğitimi sağlamak,

Bu amaçla;
(a) Konuları içerisinde seminerler, konferanslar tertiplenmesini sağlamak,
(b) Milli Eğitim Bakanlığından izin almak kayıt ve şartıyla lisan kursları ve turizm konusuyla ilgili başka kurslar düzenlenmesini sağlamak,
(c) Turizm politikası, turizm eğitimi, tanıtma, halkla ilişkiler, irtibat ve pazarlama gibi konularda faydalı olacak çalışmalar/eğitimler ve bu konularda yayınlar yapmak.
(d) Elemana ihtiyacı olan turistik tesislerin eleman teminine yardımcı olmak.
(6) Sakarya’nın kültür mirasının korunması, yaşatılması, geliştirilmesi ve renklendirilmesi doğrultusunda kamu kesimince yapılan ve yapılacak çalışmaları motive etmek ve özendirmek.


SAKARYA TURİZM PLATFORMU YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MURAT AĞIRBAŞ’IN KONUŞMASI

Sakarya Turizm platformu olarak Sakarya ilimizde başta turizm olmak üzere eğitim,sağlık, çevre kültür, sanat ve spor ile ilgili projeler üretmek ve oluşturulan projelere destek vermek amaçları ile kısa, orta ve uzun vadeli programlar oluşturmuş bulunmaktayız.
Bu programlar kapsamında kısa vadeli etkinlik olarak kararları alınan ve çalışmalarına başlatılan bazı projelerimizden bahsetmek isterim.

1.Web Sitesi

Sakarya’yı  doğa, tarih, spor, kültür ve turizm değerleri ile tanıtan kapsamlı bir web sitesi hazırladık. Web sitemiz yayın hayatına başlamış olup, yaşayan ve sürekli gelişen bir Sakarya prensibini benimseyen platformumuzun bu görüşüne paralel sürekli olumlu yönde gelişen bir web sitesi üretmeyi hedefliyoruz.

Tatil – Enerji – Sağlık – Lezzet – Tarih – Flora – Gezinti – Rehber ana başlıklarında Sakarya’nın turizm zenginliklerini tanıtırken, Nereye gidilir ? – Ne Yapılır ? Ne Yenir ? ve Nerede kalınır ? ana başlıkları altında direkt turizm tüketicisine hitap eden ve destinasyon üretmek amaçlı sayfalar hazırladık.

Sitemizde ilçelerimize özel tanıtım sayfaları ayrılmış olup, yeme içme tesisleri , konaklama tesisleri , organizasyon firmaları, turizm ve seyahat acenteleri, ulaşım firmaları gibi turizm sektöründe yer alan işletmelerimizin hizmet ve ürünlerini doğru bir mecrada tanıtabilecekleri bölümleri de öngördük. Halen geliştirme çalışmalarını sürdürdüğümüz sitemizin durulması konusunda değerli ilginiz bekliyoruz.
2.Sakarya 2010 il Turizm Almanağının hazırlanması

Turiste yönelik hazırlanmış, İlçelerin detaylı olarak tanıtıldığı , ulaşım yeme içme, konaklama ve destinasyon bilgilerini içeren, haritalar ile desteklenmiş

3.Sakarya ve İlçeleri Turistlik Karayolları Haritaları

4.Sakarya Etkinlik Takviminin Derlenmesi

Sakarya genelinde yapılan tüm turizm, kültür, sanat, spor, sağlık ve yeme içme etkinliklerini tek bir takvimde birleştirerek halkımıza sunmak 

5.Sakarya Turizm Dergisi

3 ayda bir yayınlanacak destinasyon ve ürün odaklı olacak şekilde gerek il çerisinde gerekse il dışındaki okuyuculara hitap edecek popüler turizm dergisi Özel Ekler ( özel bir ilçe yada yemek kültürü gibi )
6.Emitt 2010 Fuarı

Sakaryanın ulusal ve uluslar arası arenalarda potansiyelinin hakkettiği noktaya gelebilmesi için 11- 14 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek

14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında  ( EMITT ) il bazında stand kiralanarak senkronize ve bütün bir tanıtımın yapılması

7.İlçe kitapçıkları hazırlanması

8.Hali hazırdaki sakarya tur rehberlerini kayıt altına alınması ve sertifikalandırlması , Yeni  Tur Rehberlerinin yetiştirilmesi

9.Sakarya konulu ulusal gazete ekleri hazırtılması ve ulusal bazdaki yayınların takibi

10.Sakarya Turizm kitaplığının oluşturulması ve Yazılı ve görsel kaynakların tek bir elde toplanması

11.Sakarya konulu hediyelik eşya ve fotoğraf yarışmaları düzenlenmesi
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]