Sakarya tiyatroyu çok sevdi

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, bu yıl yaklaşık 22 bin kültür sanat dostunu tiyatro salonlarında ağırladıklarını belirterek; "Hem çocuklar hem de yetişkinler için dikkat çeken ekipleri Sakarya’ya getirdik. Şehir ve devlet tiyatrolarımızın çok değerli sanatçılarını şehrimizde izledik. Toplamda 48 gösterimde yaklaşık 22 bin hemşerimizi ağırladık” dedi.

İbrahim Aktürk, 2015 yılı tiyatro buluşmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kültür sanat takvimi kapsamında bu yıl 24 oyunun 48 gösteriminin gerçekleştirildiğini aktaran Aktürk, yaklaşık 22 bin vatandaşı AFA ve AKM tiyatro sahnelerinde misafir ettiklerini vurguladı.

Kültür sanat ajandası

Tiyatro sanatına dönük ciddi bir farkındalık oluşturduklarına da dikkat çeken İbrahim Aktürk, şunları söyledi; “Son 5 yıllık kültür sanat envanterimizi değerlendirdiğimizde birbirinden renkli oyunları Sakaryalılar ile buluşturduğumuzu görüyoruz. Bizim için asıl sevindirici olan gelişme ise gerek gösterim sayılarının gerekse de her yıl toplam seyirci sayımızın sürekli yükselen bir grafik yakalamasıdır. Bu da ne kadar doğru bir iş yaptığımızı adeta özetliyor. Şehir ve devlet tiyatrolarımızın çok değerli sanatçılarını şehrimizde izledik. Toplamda 48 gösterimde yaklaşık 22 bin hemşerimizi ağırladık. Bu çok ciddi bir rakamdır. Aynı zamanda kültür sanat ajandamızda tiyatro başlığının ne denli önemli bir yer tuttuğunu da göstermektedir."

Yeni yılda yeni gösterimler

Kültür sanat etkinliklerinde yeni yıl planlamasının da hazır olduğunu aktaran Aktürk; “Konferanslardan sergilere, konserlerden sinema gösterimlerine kadar oldukça zengin programları hemşerilerimizle buluşturduk. İfade ettiğimiz gibi tiyatro kültürünün oluşmasına yönelik de ciddi çalışmalarımız oldu. Tüm bu adımlar önümüzdeki yıl artarak sürecek. Bunu rahatlıkla ifade edebiliyoruz. Kültür sanat dostlarına programlarımıza gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyor; yeni yılda yeni gösterim ve programlarda buluşmayı ümit ediyoruz" diye konuştu
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]