Sakarya Taşeron İşçileri Derneği kuruldu

Sakarya\'da taşeron işçilerinin ve ailelerinin, sınıfsal, ulusal, ekonomik ve kültürel hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek amacıyla yeni bir dernek kuruldu.

Sakarya Taşeron İşçileri Derneği, taşeron işçilerini mevcut hakları konusunda bilgilendirerek hak kayıpları yaşamalarını engellemek, ihtiyaç duydukları hukuksal desteği vermek taşeron uygulamasını dizginlemek üzere faaliyetlerini yürütüyor. Geçici yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar Bodur yaptığı açıklamada, “Son bir yılda diğer pek çok ilde olduğu gibi artık bizim Sakarya’da da taşeron işçileri mağduriyet yaşadıkları konularda gerek kanun dışı tanımlanan alanlarda taşeron uygulaması yapılması, gerek çalışma koşullarındaki adaletsizlik, gerekse haksız yere işten çıkarma söz konusu olduğunda Sakarya Taşeron İşçiler Derneğinden yardım alabilirler” dedi.

Dernek yönetim merkezi Sakarya Taşeron İşçileri Derneği Kavaklar Caddesi Sürekçioğlu pasajında hizmet vermeye başladı. Derneğin Yönetim kadrosu ise Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar Bodur, Geçici Yönetim Kurulu Sekreteri Zeynep Özgül, Geçici Yönetim Kurulu Mali Sekreteri Recep Bilici, Üye Harun Eltik, Üye Ali Aşkar’dan oluşuyor.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]