"Sakarya, süs bitkiciliğinin merkezi olacak"

Sakaryalı Süs Bitkileri Yetiştiricileri ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Süs bitkiciliğini şehrimizde marka haline getireceğiz. Sakarya, süs bitkiciliğinin merkezi olacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Süs Bitkileri Üreticileri ile bir araya geldi. Arifiye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Süs Bitkileri Kooperatifi Başkanı Özcan Çetin, Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Çetin ve çok sayıda esnaf katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Çetin, “Sakarya, süs bitkiciliği konusunda iklim ve coğrafi koşullar bakımından çok elverişli bir şehir. Bu imkânlarımızı kullanmak adına Büyükşehir Belediyemiz ile güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Avrupa’da süs bitkiciliği konusunda incelemelerde bulunduk. Onlarla rekabet edebilecek şartlara kavuşmamız için çalışmalarımıza destek bekliyoruz” diye konuştu.

Süs bitkiciliğine gereken önem ve desteğin verileceğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Şehrimiz, sahip olduğu doğal güzellikler bakımından Türkiye’de adından sıkça söz ettiriyor. Bizlerde bu doğal güzelliklerin korunması adına çeşitli projeler üretiyoruz. Son dönemde süs bitkisi yetiştiriciliği ile ilgili şehrimizde önemli yatırımlar hayata geçirildi. Büyükşehir Belediyesi olarak süs bitkisi üretimi yapan esnafımızın daha iyi şartlarda hizmet verebilmeleri için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız” dedi

Konuşmasının devamında sektörün gelişimini sürdürmesi için seçim sonrasında önemli projelerin hayata geçirileceğini açıklayan Başkan Toçoğlu, “Önümüzde önemli bir süreç var. İnşallah seçimlerden sonra halkımızın teveccühü ile yeniden göreve geldiğimizde çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Hamdolsun şehrimizi her alanda ileriye taşımak için güzel hizmetleri kullanıma sunduk. Ortak Ticaret Bölgeleri oluşturarak esnafımızın daha modern şartlarda hizmet sunmasına olanak sağladık. İnşallah süs bitkicilerimizle bu hususta bir çalışma başlatacağız. Süs bitkiciliğini şehrimizde marka haline getireceğiz. Sakarya süs bitkiciliğinin merkezi olacak” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]