Sakarya Spor Lisesi ilk öğrencilerini seçiyor

Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında eğitime başlayacak olan Sakarya Spor Lisesi, ilk öğrencilerini seçmek için yetenek sınavı düzenledi. Bugün ilk ayağı yapılan sınav, Sakarya Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleşti.

Bu yıl 90 öğrenci ile ilk kez eğitime başlayacak olan Sakarya Spor Lisesi için, başvurular ardından yetenek sınavı elemeleri yapıldı.

Zorlu Parkurlar

Bugün sabah saat 09.00'da okul bahçesinde toplanan yaklaşık 350 öğrenci, 30'arlı gruplar halinde, kız ve erkek ayrı olmak üzere sınav yapılacak salona alındı. Yaklaşık 3 saat süren seçmelerin ilk ayağında öğrenciler, kendilerine gösterilen parkurlarda başarılı olmak için ter döktü. Puanlamayı yapan komisyon önünde aday öğrenciler; Ritim, Durarak Uzun Atlama ve Sürat etaplarında 90 öğrencinin arasında yer almak için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. İkinci ayağı yarın sabah 09.00'da (2 Temmuz Perşembe) yapılacak olan yetenek sınavında adaylar, 'Koordinasyon' testi ile son olarak komisyonun önüne geçecek. Ağırlıklı Ortaöğretim Puanı'nın (TEOG) % 30 oranında etkileyecek olan seçmelerin sonunda; sporcu özgeçmişi 15, Kuvvet (Durarak uzun atlama) 10, Ritim 10, Sürat Testi 20 puan üzerinden değerlendirilecek.

'Sporcu bilim insanları'

Konu ile ilgili bir konuşma yapan Okul Müdürü Ahmet Kula," Bu yıl 90 öğrencisi ile ilk kez eğitime başlayacak olan okulumuzda; 'Doktor Sporcular', 'Mühendis Sporcular', 'Sanatçı Sporcular' yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bizler spor ağırlıklı bir lise olmakla birlikte, bilim alanlarında da tam kapasiteli bireyler yetiştirmek için öğretmenlerimizle, velilerimizle var gücümüzle öğrencilerimizin yanında olacağız. Bizler bir spor lisesi olarak Türkiye'de öncü bir duruşu gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Sonuç ve kayıt takvimi

Yetenek sınavı sonuçları ve kayıtlar hakkında da açıklamalar yapan Kula, seçmelerin sonucunda eğitime hak kazanan 'Asıl ve Yedek Listeleri'nin 6 Temmuz tarihinde ilan edileceğini belirterek, kayıt işlemlerinin ise 7-8 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını söyledi. Müdür Kula ayrıca, açık kontenjan alımının 9-10 Temmuz tarihlerinde yapılacağını vurgulayarak; "Bunlara rağmen açık kontenjan kalırsa, ek bir sınav yapılacak olup, sınav tarihi 13-15 Temmuz arasında olacak" dedi.

 

Okul koşulları hakkında

İlimize kazandırılan Spor Lisesi bu yıl geçici olarak Alandüzü Mahallesi’ndeki Şehit Adil Aslan İlkokulu binasında (Cevat Ayhan Fen Lisesi yanı) eğitim verecek. İlk 2 yıl ağırlıklı temel eğitim dersleri verilecek okulda; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Spor Yöneticiliği Bölümü olmak üzere 3 alan olacak. Ayrıca Öğrenci sayısı önümüzdeki yıldan itibaren arttırılacak olan okulun 70 dönümlük aynı alan üzerindeki yerinde, yeni binanın yapımına başlanılacak ve önümüzdeki yıl eğitim yeni binada gerçekleşecek.

 

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]