Sakarya Sınıf Atlıyor

Ak Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, Recep Yıldırım ve AK Parti Sakarya İl Başkanı Yusuf Alemdar, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Kent Park ve Katı Atık Depolama Tesisleri’ni gezdi.

Vekiller ilk olarak Kent Park’ı gezdi. Milletvekillerine bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Sakarya’nın sınıf atladığını belirtti. Bu projelerin şehrin kaderini değiştirecek nitelikte olduğunu söyleyen Başkan Duran, “Şehir olarak Kent Park’a ihtiyacımız vardı. Şehrimiz insanına soluk aldıracak böyle bir projeyi hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Markalaşma yolunda hızla ilerliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Avrupa şehirlerindeki gibi

Kent Park’ın Sakarya için büyük önem taşıdığını söyleyen Ayhan Sefer Üstün ise, “Avrupa şehirlerinde böyle büyük parklar var. Biz de böyle alanların ilimizde olmasını arzuluyorduk. İktidara geldiğimizin ilk döneminde bu alanı belediyemize devrettik. Büyükşehir Belediyemiz de burada çok güzel çalışmalar gerçekleştirdi. Başta Başkanımız Aziz Duran olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu. Kent Park’ın aynı zamanda afet anında toplanma merkezi olmasına dikkat çeken Recep Yıldırım ise, hizmetlerin tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

Gözümüz gibi korumalıyız

AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Kent Park’ın Avrupa’da bile az rastlanan nitelikte olduğunu söyledi. Hasan Ali Çelik, “İlk bakışta burasının değeri anlaşılamayabilir ama tam olarak burası hizmete girdiğinde önemini daha da çok kavrayacağız. Böyle parklara Avrupa’da bile az rastlanıyor. Fakat buraları yapmak kadar korumakta çok önemli. Burada da hepimize sorumluluklar düşüyor. Böyle mekânları gözümüz gibi korumalıyız” dedi.

Katı Atık Tesisi’ni gezdiler

Milletvekilleri Kent Park gezisinin ardından Katı Atık Depolama Tesisleri’ni gezdiler. Tesis hakkında Büyükşehir Belediye yetkililerinden bilgi alan milletvekilleri, projeyi hayata geçiren Başkan Aziz Duran’ı kutladılar. Katı Atık Depolama Tesisi’nin en çevreci hizmetlerden olduğunu söyleyen Başkan Aziz Duran, “Burası bildiğiniz gibi 20 yıl sonra dolacak ve dolduktan sonra da üstü yeşil alan yapılacak. Bu projemiz en çevreci projedir. Bu projeyi Türkiye’de ilk olarak hayata geçiren belediyeyiz” dedi. Milletvekili Hasan Ali Çelik ise Katı Atık projesinin Sakarya’nın geleceğine yapılan yatırım olduğunu ifade etti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]