Sakarya şehir merkezi rahatlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Erenler Topça Toptancılar Çarşısı esnafı ile bir araya geldi.

Orman Park’ta gerçekleştirilen istişare toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, KOSGEB Sakarya Bölge Müdürü İsmet Yılmaz, Topça Toptancılar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Sancak ve Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Mehmet Bilgin, Büyükşehir Bürokratları ile bölge esnafı katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Topça Toptancılar Çarşısı Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Mehmet Bilgin, “Bizleri misafir ettiğiniz için esnafımız adına sizlere teşekkür ediyorum. Topça’da her şey yolunda gidiyor. Siz göreve geldikten sonra çarşımız daha da çok hareketlendi. Topça adını meclisten geçirerek, tescillediniz. Büyükşehir Belediyemiz, şu anda altyapı ve su konusunda bölgede hiçbir sorun bırakmadı. SASKİ tarafından da kanal kapaklarımız yenileniyor. Sayenizde çarşımız, yeni bir çehre edindi. Büyükşehir Belediyesi olarak bize çok destek verdiniz. Sakarya’ya yenilik getirdiniz. Topça’mızı öldürmeyeceğiz, yaşatacağız dediniz; size çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

"
Aynı meslek üzerine çalışan esnafların bir yerde toplanmasında çok büyük yarar var"

Gerçekleştirilen istişare toplantısında şehir merkezinde kalan ve vatandaşa iyi şartlarda hizmet veremeyen esnaf grupları ile ilgili yeni projelerin hayata geçirileceğini ifade eden Başkan Toçoğlu, “Şehir içerisinde kalan ve merkezde zor şartlarda hizmet sunmaya çalışan toplu iş yerleri ile ilgili çalışma yapıyoruz. Daha önce Erenler bölgesinde hayvan pazarı vardı ve borsa ile işbirliği yaparak güzel bir tesis yaptık. Hayvan pazarını oradan kaldırdık. Daha sonra da kötü şartlarda çalışan nakliyeci esnafına da modern bir tesis yaparak, 1.OSB’nin karşısına taşıdık. Aynı meslek üzerine çalışan esnafların bir yerde toplanmasında çok büyük yarar var” şeklinde konuştu.

Bu kapsamda inşaat malzemeleri satış yerleri ile ilgili yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Toçoğlu, “Şimdi de inşaat malzemeleri satış yerleri ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bu yönde faaliyet gösteren esnafımızı da uygun bir yere, daha sağlıklı ve elverişli şartlarda çalışmalarına imkan sağlayacak bir bölgeye taşıyacağız. İnşallah kısa süre içerisinde bu projemizi de tamamlayacağız. Hal ile ilgili de bir çalışma yapacağız. Şehir merkezinde sıkıntı yaratabilecek kuruluşları daha iyi şartlarda çalışmalarına imkan sağlayacak bölgelere taşıyoruz” dedi.

"
Sakarya Park rekreasyon projesine Erenler’den başladık"

Erenler Bölgesi’nde çok önemli yatırımların hayat geçirildiğini, Sakarya Park’ta çalışmaların başladığını da sözlerine ekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Erenler Bölgesi’nde de çok önemli yatırımlarımız var. Sakarya Park rekreasyon projesine Erenler’den başladık. Hidroelektrik santralimiz tamamlandı. Soğancıoğlu ve Yavuz Selim Caddeleri, bölge ulaşımına nefes aldıracak. Kavşaklarda çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

"
Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz"

Başkan Toçoğlu konuşmasının son bölümünde ise birlik ve beraberlik içerisinde Sakarya’yı geleceğe hazırladıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Biz, gelecek nesillerimize daha iyi şartlarda bir şehir bırakabilirsek görevimizi yapmış olacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz. Vatandaşımızın bir tek kuruşunun bile ziyan olmaması için gece gündüz çalışıyoruz. Doğru yapılan işlerde birbirimize sahip çıkmalıyız. Birbirimize dua edelim. Bizde size dua ediyoruz. Ülkemizin gidişatı doğrudur. Bu süreç içerisinde de birbirimize sahip çıkalım. Sizlerle birlikte olmak bizleri de mutlu ediyor. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]