Sakarya, Sakaryaspor'a Sahip Çıktı: 400 BİN TL Toplandı

Sakarya Valiliği'nin önderliğinde Sakaryaspor'a destek amacıyla düzenlenen yemekte 400 bin TL civarında yardım toplandı.

Bank Asya 1. Ligi'nde kümede kalma mücadelesi veren Sakaryaspor'a maddi destek vermek amacıyla Sakarya Valiliği'nce yemek düzenlendi. Sakarya Esnaf ve Sanatkarı Odası'na ait Sapanca Özkum Tesisleri'nde düzenlenen yemeğin biletleri 500 ila bin TL'ye satıldı. 550 biletin satıldığı yemekte Sakaryaspor için 350 ila 400 bin TL civarında gelir elde edildi.

Yemeğe Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Durman, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, İl Jandarma Alay Komutanı Ramazan Akça, Demiryol-iş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, iş adamları, sendika ve oda başkanları katıldı. Yemekte Sakaryaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, yardımcıları ve futbolcularda hazır bulundu.

Sevdalar Çekilen Sıkıntılarla Büyür

Yemekte konuşan Sakaryaspor Kulübü Başkanı Bülent Yılmaz, 1965 yılından bu güne kadar geçmişinde bir çok başarı ve şampiyonluklar yaşamış olan camianın bu sezon lige iyi başlayamadığını söyledi. Ligin ilk yarısını son sırada tamamlayan Sakaryaspor'u ligde bırakmak için taraftarlarına söz verdiklerini hatırlatan Yılmaz; "Bu sözümüzün ilk adımı olarak yeni bir takım oluşturduk ve ikinci yarıya bu takımla başladık. Son üç maça girilirken ikinci yarıda topladıkları 24 puanla ikinci yarının en başarılı 3 takımı arasına girdik. İkinci yarıda en fazla puan toplayan 3 takımdan biri olarak nihayet kurtuluşa çok yaklaştık. Ben geçmişte 1987 yılındaki Türkiye Kupası şampiyonluğunu, 1998 yılında Eskişehir şampiyonluğunu yaşamış bir yöneticiyim. İki defada düşmeme pozisyonunda takımın başına genel kaptan olarak gelerek bu takımı bir alt lige düşürmedik. 15 yıla yakındır bu kulübün yönetimlerinde bulundum. Kaderin bir cilvesi olsa gerek şimdi de bu zor günlerde başkanım. Kolayı seçerek kaçmadık. Sakaryaspor bizim sevdamız. Sevdalar çekilen sıkıntılarla büyür." dedi.

Yılmaz, hep birlikte tek vücut olup Sakaryaspor'u bu yıl ligde bırakıp gelecek yılda Süper Lige çıkartmak için mücadele edeceklerini kaydetti.

Bugün Sakaryasporumuza Sahip Çıkma Günüdür

Sakarya Valisi Hüseyin Atak ise, kurulduğu yıldan itibaren ilin spor hayatına önemli katkılar sağlayan Sakaryaspor'un Türkiye liglerinde ili en iyi şekilde temsil ettiği ifade etti. Atak, başarıdan başarıya koşarak bugünlere gelen Sakaryaspor'un Sakaryalıların ortak paydası olduğunu dile getirdi. Yedisinden yetmişine herkes Sakaryaspor'a destek vermek ve yardım etmek konumundadır' diyen Vali Atak, şunları söyledi: "Sakaryaspor bu sezonda istenilen çıkışı yapamamıştır. Ama değerli futbolcularımızın, antrönörlerimizin, yöneticilerimizin ve değerli Sakaryalıların katkısıyla ikinci yarıda kendisine yakışanı yapmıştır. Önemli bir çıkış elde etmiştir. Kalan 3 maçta da futbolcular üzerine düşeni yapacak gerekli mücadeleyi göstererek Sakaryaspor'u ligde bırakacaklardır.Bugün Sakaryasporumuza sahip çıkma günüdür. Bugün birlik, beraberlik ve yardımlaşma günüdür. Yardımda bulunanlara teşekkür ediyorum."

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]