Sakarya Park törenle açıldı

Sakarya Nehri ile şehri buluşturan park açıldı. Sakarya Nehri kenarında 140 dönüm arazi üzerine kurulan Sakarya Park’ta yürüyüş yolları, dinlenme, oyun ve spor alanları, otopark, restoran, kafeterya ve sosyal tesis, seyir terasları, açık hava sahnesi ve Necip Fazıl Anıtı bulunuyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından D-100 karayolu ile HES’in bulunduğu alanda inşa edilen Sakarya Nehri Rekreasyon Projesi’nin ilk etabının açılışı gerçekleştirildi. Sakarya Park açılış programına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Vali Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra protokol mensupları büyük ilgi gösterdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, projeyi ilçesine kazandıran Başkan Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür etti. Öztürk, “ Belediye kaynakları ile inşa edilen ilk HES, Erenler’de. Ardından da HES çevresinde yaklaşık 140 dönüm arazi üzerinde kurulu sosyal tesis, hemşerilerimizin hizmetine sunuldu. İnşallah bu projenin devamı da olacak” diye konuştu.

‘Sakarya’nın geleceğini kuruyoruz’ sloganı ile çıktıkları yolda şehre yeni bir vizyon kazandıracak projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise şunları kaydetti: “Bizler bugüne kadar, AK Parti’nin belediyecilik anlayışının bir gereği olarak, rutin belediyecilik hizmetlerinin dışına çıkarak, sosyal hayata canlandıracak önemli projeler hayata geçirdik. Her geçen gün büyüyen, nüfusu artan şehrimiz için bir gelecek vizyonu ortaya koyarak, sosyal alanların arttırılması adına hayati adımlar attık. Altyapı çalışmalarının bir şehrin imarında ne kadar gerekli olduğundan hareketle, şehir merkezimizle birlikte neredeyse bütün ilçelerimizde yatırımlar gerçekleştirdik. Göreve başladığımız gün nasıl bir heyecan içerisindeysek bugün de aynı heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Etaplar halinde devam edecek

Sakarya Nehri üzerindeki iki köprü arasına hayat verecek Sakarya Nehri Rekreasyon Projesi’nin etaplar halinde devam edeceğini vurgulayan Toşoğlu, şu bilgileri verdi: “İlk etap ehrimizin sosyal hayatına yeni bir canlılık katacaktır. Bizleri, şehrimize adını veren Sakarya Nehri ile buluşturacak sosyal tesislerimiz yaklaşık 140 dönüm alan üzerine kuruldu. İçerisinde yürüyüş yolları, dinlenme, oyun ve spor alanları, otopark, restoran, kafeterya ve sosyal tesis, seyir terasları, Açık Hava Sahnesi ve Necip Fazıl Anıtı bulunan Sakarya Park’ın şehrimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah projemizi etaplar halinde devam ettireceğiz. Bizlere güvenen ve her zaman yanımızda olan kıymetli hemşerilerimize layık daha nice hizmetin açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz inşallah. Hiçbir zaman heyecanımızı yitirmeden, yılmadan, yorulmadan yolumuza devam edeceğiz. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız”

Sakarya’nın insana güven veren, geleceği parlak bir şehir olduğunun altını çizerek konuşmasını devam eden Toçoğlu, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak istiyoruz ki; hayata geçirdiğimiz bu çalışmalar milletimize ilham versin. Sakarya Nehri’nin kenarında çayını yudumlayan şairlere bu nehir ilham versin.

Sakarya Nehri, yeni romancılarımıza ressamlarımıza, sanatçılarımıza ilham versin. Ve adına yeni şiirler yazılsın; yeni şarkılar bestelensin. Milletimiz Sakarya’da yaşadığı için kendini daha huzurlu ve ayrıcalıklı hissetsin. Bugün Prag’da, Budapeşte’de, Varşova’da, İstanbul’da, Saraybosna’da, Üsküp’te, Buhara’da, Semerkant’ta, Bağdat’ta yaşamak insanın ruhuna temas ediyorsa; işte Sakarya’da yaşamakta insanımızı bu şekilde yücelten bir etki uyandırsın istiyoruz. Biz Sakarya’yı korumak, güzelleştirmek, geliştirmek istiyoruz. Biz Sakarya’yı adından bahsedildiği zaman insanın içini titreten bir şehir olarak inşa etmek istiyoruz. Bu vesileyle tüm hemşerilerimi ayrı ayrı selamlıyor, Sakaryapark’ın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Düzenlenen törenin ardından Sanatçı Orhan Hakalmaz, Açık Hava Sahnesi’ni dolduran vatandaşlarla buluştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]