Sakarya orman yangınlarına hazır

Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, yaz aylarında oluşabilecek orman yangınlarına karşı tüm iş makinesi ve hizmet araçlarıyla hazır durumda olduklarını bildirdi. 

Türkyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaz aylarıyla orman yangınlarının yeniden gündeme gelmeye başladığına dikkati çekti. 

"Yaz aylarında oluşabilecek orman yangınlarına karşı tüm iş makinesi ve hizmet araçlarımızla hazır durumdayız" diyen Türkyılmaz, tüm kulelerin aktif hale getirildiğini, hizmet araçlarının bakımlarının yapıldığını belirtti. 

Türkyılmaz, yangın sırasında görev alacak işçilerinin de hazır hale getirildiğini vurgulayarak, "Genel Müdürlüğümüz bu yıl 25 yangın işçisi kadrosu verdi. Dolayısıyla baktığımızda kule, ekipman ve işçilerimizle tam hazırız" diye konuştu. 

Tarımla uğraşan vatandaşların anız yakarken çok dikkatli olması gerektiğini ifade eden Türkyılmaz, şu uyarılarda bulundu: 

"Yaktığınız ateşlerin söndüğünden emin olmadan alanı terk etmeyiniz. Herkesin piknik yapma, dinlenme hakkı var fakat istirham ediyoruz, yasal olarak belirlenmiş piknik alanları dışında kontrolsüz alanlarda piknik yapmayınız. Bir duman gördüklerinde Alo 177\'ye 24 saat ulaşabilirsiniz. Ülkenin ortak değeri olan ormanları beraber koruyalım. Bunu, orman teşkilatı olarak tek başımıza yapmamız mümkün değil."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]