Sakarya Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi gerçekleştirildi

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri projesi kapsamında daha önce 16 ilçede seçimle belirlenen öğrenci meclis başkanları ve üyeleri, İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi için Camili Mahallesindeki Yunus Emre Anadolu Lisesi Konferans Salonunda biraraya geldiler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen seçimde İl Öğrenci Meclis Başkanlığı için Sakarya Anadolu Lisesinden Furkan Sevindik, İMKB Sakarya Mesleki Teknik Anadolu Lisesinden Yiğit Ezer, Geyve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Elif Uzan’ın liderliğindeki 3 liste yarıştı. Seçim kurallarının harfiyen uygulandığı İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimini aynı zamanda Serdivan İlçe Öğrenci Meclis Başkanı olan Furkan Sevindik’in listesi kazandı. Sakarya Anadolu Lisesi Öğrencisi Furkan Sevindik’in listesinde Başkanvekilleri Talha Onur Akın, Selim Solak, Üyeler Serdar Şahin ve Gizem Acar yer alıyor.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bahattih Aydoğmuş, 16 ilçenin öğrenci meclislerini ve ilimiz öğrencilerini bir yıl süreyle temsil edecek olan İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçiminin tam bir demokrasi şöleni havasında geçtiğini belirterek, “Seçim sonunda kaybeden gruplar kazanan arkadaşlarını gönülden tebrik ederken, seçimi kazanan öğrenciler de kaybeden arkadaşlarına her türlü kararı birlikte alacaklarını söyleyerek tam bir centilmenlik örneği gösterdiler. Okullarımızda demokrasi kültürünün yerleşmesi noktasında önemli bir yere sahip olan İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçiminde emeği olan tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]