"Sakarya Nehri hayat bulacak"

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Hasan Ali Çelik ile Hidroelektrik Santrali ve santral çevresinde devam eden Sakarya Park rekreasyon çalışmalarını inceleyen ve projeler hakkında bilgi veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Nehir hayat bulacak, hemşerilerimiz Sakarya Nehri ile buluşacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakarya Nehri üzerinde inşa edilen HES ve yılbaşına yetiştirilmesi planlanan rüya proje Sakarya Park rekreasyon alanında incelemelerde bulunan Vali Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik ve Ayhan Sefer Üstün, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ve İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş; Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’ndan, HES’in üretim kapasitesi ve Sakarya Park rekreasyon projesi hakkında bilgi aldı.

"İlk HES kuran belediye"

Hidroelektrik Santrali ve Sakarya Park projesi hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Şehrimizde, hükümetimiz ve milletimizin desteği ile çok önemli yatırımlar hayata geçirildi. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, ilk HES kuran belediye oldu. Hamdolsun, elektrik üretimi de devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz, tükettiği enerjiyi üretiyor. İnşallah bundan sonra elektrik harcamalarına ayrılan pay yatırıma dönüşecek, şehrimiz kazanacak. Sayın Başbakanımızın müjdesini verdiği Sakarya Park projesinde de çalışmalar başladı. Sakarya’mızı uluslararası düzeyde tanıtacak proje sayesinde vatandaşlarımız Sakarya Nehri ile buluşacak, nehir hayat bulacak” şeklinde konuştu.

1. etap yılbaşına hazır

Gerçekleştirilen inceleme gezisinin ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bugün Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, SATSO Başkanımız ve İl Emniyet Müdürümüz ile HES ve santralin çevresinde çalışmalarına başladığımız Sakarya Park’ın ilk etabında da incelemelerde bulunduk. En ileri teknolojiye sahip örnekler incelenerek inşa edilen Hidroelektrik Santralimizde, enerji üretimi devam ediyor. Ayrıca, HES’in çevresinde başlattığımız rüya projemizin 120 dönümden oluşacak birinci etabında, Necip Fazıl Kısakürek anıtı ve sosyal tesisler yapım aşamasında. Ekiplerimiz aynı zamanda hafriyat çalışmalarını da büyük bir hızla sürdürüyor. İnşallah, Sakarya Park yılbaşına yetişecek. Nehir hayat bulacak, hemşerilerimiz Sakarya Nehri ile buluşacak” diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]