Sakarya Müftüsü Serenli, basın açıklaması yayınladı

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

‘Gençlik Hayatın, Cami de Şehrin Kalbidir’ diyen Sakarya Müftüsü İlyas Serenli açıklamasında şunları ifade etti: “1986 yılından beri her yıl 1 - 7 Ekim tarihleri arasında kutlanmakta olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, bu yıl 13-17 Ekim tarihleri arasında ülke çapında düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Son yıllarda her kutlamada farklı bir konunun öne çıkarıldığı hafta için bu yıl “Cami ve Gençlik” teması belirlendi. 2014 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla “Cami ve Gençlik” konusu merkeze alınarak İslam dini ve gençlik, Kur’an’da ve Hadis-i Şeriflerde gençlerle ilgili geçen bahisler, Hz. Peygamber’in gençlere bakışı ve örnekliği gibi konularda toplumda farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Cami ve gençliğin önemine ilişkin değerlendirmelere süreklilik kazandırmanın hedeflendiği hafta boyunca, camilerde yapılacak gençlik buluşmaları, üniversite ve öğrenci yurtlarına yönelik seminer ve paneller, sanat sergileri, gençlik çalıştayları, engelli gençlerle buluşma programları ve cezaevlerindeki gençlerle buluşma programları gibi pek çok etkinlik düzenlenecek.

Buradan hareketle Sakarya’da da Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde “Cami ve Gençlik” konusuna ağırlık verilecektir. Bununla birlikte, camilerin dini ve sosyal hayatımızdaki yeri ve önemi anlatılarak cami merkezli bir hayat anlayışına katkı sağlanacaktır. Ayrıca Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle camilerde gençlere yönelik çalışmalar, gençlerin cemaate katılımının sağlanması amacıyla çeşitli etkinlikler yapılması hedeflenmektedir.

İslam, hayatın merkezine camiyi yerleştirmiş ve cami merkezli bir medeniyetin oluşturulmasını amaçlamıştır. İslam tarihi boyunca yerleşim yerlerinin kimliğinin oluşmasında önemli bir yeri olan camilerimiz, sosyal hayatın kalbinin attığı birer ilim, irfan ve kültür merkezi olmuştur.  Din, tarih, gelenek, edep, saygı, sevgi ve kardeşliği öğrendiğimiz camiler aynı zamanda ibadet, bilgi, birlik ve kardeşlik mekânlarıdır. Kutsal mabetlerimizde birbirinden kıymetli bu değerlerin hayata geçirilmesinde ise gönüllülük merkezli hizmet anlayışının, fedakârlığın, bilgi ve birikimin, hikmet yüklü eğitim ve öğretimin katkısı inkâr edilemez. Din nasıl insanın yaratılışından itibaren varsa ve sosyal bir ihtiyaçsa, dini hayatımızın bir bölümünün tatbik sahası olan camiler de bir ihtiyaçtır. Aynı zamanda camiler sosyal ve toplumsal hayatımızı ve hatta yaşayışımızı yönlendiren kutsal mekânlardır. Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerimizin fizikî imkânlarının iyileştirilmesi çalışmalarının yanı sıra, görevlilerimizin mesleki yeterliklerinin artırılması, görevlerini özgüven ve sorumluluk bilinciyle yapmalarını önemsemekte ve bu yönde çalışmalarına devam etmektedir.

2014 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda Sakarya Müftülüğü tarafından; İlçe Müftülükleriyle birlikte Sakarya genelinde çeşitli etkinlik ve ziyaretler gerçekleştirilecektir. Bunlardan en önemlileri ise 13 Ekim 2014 Pazartesi günü saat: 15.00’da İl Müftülüğümüz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Sakarya genelinde görev yapan din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticilerinin katılacağı Sakarya Müftülüğü Camiler Haftası Açılış Programı ile 17 Ekim 2014 Cuma günü saat: 17.30’da Serdivan Hanedan Tesisleri’nde gerçekleştirilecek olan Emekli Görevlilerimizin bir araya gelip birbirleriyle görüşme ve eski günleri yâd etme imkânı bulacakları ‘Emekli Görevlilerimiz İstişare ve Buluşma Toplantısı Programı’dır.”

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli açıklamasını: “Bu vesileyle tüm din gönüllüsü kardeşlerimizin haftalarını tebrik eder; Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Sakarya’mız, milletimiz ve ülkemiz adına güzelliklere vesile olmasını niyaz ederim.” sözleriyle tamamladı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]