Sakarya, Kırım Türklerini Ağırlayacak

Sapanca şiir akşamlarında bu yılın konuk ülkesi belirlendi. Bu yıl Sapanca Şiir Akşamlarına Kırım Türkleri katılacak.

Son toplantılarını Sapanca Özkum Restaurant’da yapan düzenleme kurulu üyeleri, bu toplantıya Sakarya Kırımlı Türkler Eğitim Kültür Dayanışma Yardımlaşma Derneği Başkanı Münür BALICA, SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Bekir SOFUOĞLU, Sakarya Kırımlı Türkler Derneği yöneticileri Aziz ARACI ve Kadir TANSU ile Kocaeli Kırımlı Türkler Eğitim Kültür Dayanışma Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cemil GÖNDER’i de davet ederek yapılacak etkinlikle ilgili olarak dernek temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundular.

Kırım dernek temsilcileri davetten büyük mutluluk duydular. Heyecanları görülmeye değerdi. Etkinlikleri tüm Sakaryalılar ücretsiz izleyebilecek.

Sapanca Kaymakamı Osman Sarı: "Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları bu yıl 25-26-27 Haziran 2009 tarihlerinde 3 gün süreli olarak düzenlenecek. Yurtiçi ve yurt dışından şairlerin katılacağı Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’nın bu yılki konuk ülkesi Kırım Türkleri...Şiiriyle, müzikleriyle bizlerle olacak. İsteyen herkes etkinlikleri ücretsiz izleyebilecek"

Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu:‘’ Her yıl Haziran ayının son haftasında düzenlenen Uluslararası Sapanca Şiir akşamları bu yıl çok anlamlı olacak’’

Yurt içinden davetli şairler yanında Kırım’dan şairler, müzik grubu ve akademisyenlerin de davet edileceği Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’nda Kırım Edebiyatı ve Şiiri konulu bir panel de düzenlenecek.

Uluslararası Sapanca Şiir  Akşamları’nın daha zengin bir programla sanatseverlerin karşısına çıkmasını arzulayan düzenleme kurulu üyeleri, yaptıkları her toplantıyla 3 günlük programın önceki yıllara göre daha da iyi olması için ince eleyip sık dokuyor.

Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’nın her yıl daha da olgunlaşan bir programla sanatseverlerin ilgisine sunulan ve artık çok ciddi düzeyde kurumsallaşan bir etkinlik olduğunu ifade eden Sapanca Kaymakamı Osman SARI ve Sapanca Belediye Başkanı İbrahim USLU, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Sakarya Valiliğimiz, Sapanca Kaymakamlığımız, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve Sapanca Belediye Başkanlığımızın ile diğer sponsorlarımızın koordineli çalışmalarıyla ve gösterdikleri ilgileriyle belli bir olgunluk düzeyine yükselen Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’na bu yıl Sakarya ve Kocaeli Kırım Türkleri Dernekleri’nin de katkıda bulunacak olmalarının memnuniyet verici olduğunu belirterek, kendilerine düzenleme kurulu adına şimdiden teşekkür ettiler.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]