"Sakarya, Karasu Limanı'yla ihracat atağını sürdürecek"

Türkiye\'nin en fazla ihracat yapan 8\'inci kenti Sakarya, Karasu Limanı inşaatı ve Arifiye-Karasu demiryolu hattının tamamlanmasıyla Doğu Marmara\'nın cazibe merkezi haline gelecek.

Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Ağun; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca "yap-işlet-devret" modeliyle ihale edilen Karasu Limanı\'nın Samsun ve Mersin\'den sonra Türkiye\'nin üçüncü, Karadeniz\'in de ikinci büyük limanı olacağını söyledi. Limanın bölge ekonomisine katkısının büyük olacağını vurgulayan Ağun, "İşsizlik problemini çözecek. Aynı zamanda bu limanın lojistik açıdan da bölgeye katkısı olacak" diye konuştu.  Ağun, limanın planlanandan daha da büyütülmesinin beklendiğine işaret ederek, bu yöndeki teknik çalışmaların sürdüğünü belirtti.

"Karasu Limanı\'yla ilçeyi cazip hale getiren demiryolunun oluşu, bölgeye hareketlilik katıyor" diyen Ağun, "Hem emlak hem de inşaat sektöründe bu tarz talepler oluyor. Yine ilçemizde organize sanayi bölgemizin olması, bunların hepsi ilçemizin demiryolu ve liman kaynaklı önemini gittikçe artırıyor" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı seçilen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'ın limanla yakından ilgilendiğine dikkati çeken Ağun, turistik ve tarımsal faaliyetler yanında liman işletmeciliğinin ilçeye ayrı değer katacağını sözlerine ekledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]