Sakarya İtfaiyesi'nde Bayan İtfaiyeciler

Sakarya'da, KPSS'yi kazanarak itfaiyeci olmaya hak kazanan 2'si bayan 15 personel 45 günlük eğitimin ardından görevlerine başlayacak.

Kamu Personeli Seçme Sınavını (KPSS) kazandıktan sonra kadro bekleyen meslek yüksekokulu, lise ve dengi okul mezunu 15 genç itfaiyeci adayı, sabah saatlerinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na geldi. Kocaeli Üniversitesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra 6 yıldır atama bekleyen Nasibe Kozan ve Özlem Gürbüz'ün heyecanı ise arkadaşlarından biraz daha farklıydı. Eşleri gibi itfaiyeci olmak için bekleyen bayan adaylar, ders zilinin çalmasıyla birlikte dershanede yerlerini aldılar. Sakarya'da ilk defa 2 bayan itfaiye personelinin görev yapacak olması, İtfaiye'de büyük sevinçle karşılandı. Yeni itfaiyeciler, 45 gün sürecek yangın eğitimi, trafik kazalarında kurtarma, afet eğitimi gibi çeşitli eğitimlere tabi tutulduktan sonra görevlerine başlayacak.

Eşleri gibi itfaiyeci olmanın heyecanını yaşayan Özlem Gürbüz ve Nasibe Kozan, çok mutlu olduklarını belirterek, "Eşlerimiz de itfaiyeci. Onların da teşviği ile okula başladık. Okulu bitirdikten sonra KPSS'ye girdik. İtfaiyecilik kutsal bir meslek" şeklinde konuştular.

Öte yandan, yeni katılımlarla Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda personel sayısı 185'e ulaştı. İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Teknik Birimler, Karaman, Dörtyol, Dernekkırı, Ferizli, Sapanca, Akyazı ve Hendek ilçelerinde olmak üzere 8 müfreze bulunuyor.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]