Sakarya ilk 10 arasında...

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, "Sakarya, en çok ihracat yapan ilk 10 il arasında bulunmasının yanında, yüzde 56,4 artışla 25 sektörde 100 ülkeye ihracat yaparak İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Ankara gibi şehirleri geride bıraktı" dedi.

Kösemusul, TÜİK ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret istatistiklerine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihracat başarısında Sakarya’nın konumuna dikkati çekerek, dış ticaret başarısının ilerleyen dönemde artarak süreceğini kaydetti.

Kösemusul, Sakarya olarak 2013 yılında 2,5 milyar doları aşan ihracatla iller sıralamasında 9\'uncu sırada olduklarını belirterek, şehrin ihracatını sürekli artırmak, lojistik avantajlarını ve bölge konumunu doğru şekilde değerlendirmek için ciddi projelere imza attıklarını ifade etti.

Bereketli tarım arazilerini koruyarak, kümelenmeye önem verdiklerini ve yeni organize sanayi ile ticaret bölgeleri oluşturduklarına dikkati çeken Kösemusul, kentteki organize sanayi bölgelerinin geliştirilmesi için yoğun bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Kösemusul, mart ayı ihracat rakamlarında Sakarya\'nın gurur verici bir tablo çizdiğini vurgulayarak, "Sakarya, en çok ihracat yapan ilk 10 il arasında yer almasının yanında, yüzde 56,4 artışla 25 sektörde toplam 100 ülkeye ihracat yaparak İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Ankara gibi şehirleri geride bıraktı" şeklinde konuştu.

Ülke ve kentin başarısı için toplumsal bütünlükle siyasi ve ekonomik istikrarın şart olduğunu dile getiren Kösemusul, ihracatı geliştirme projeleri ve eğitimlerin yoğun bir şekilde sürdüğünü kaydetti.

Kösemusul, kaliteli eğitim, doğru istihdam ve üretimde istikrarın ihracat artışını da beraberinde getirdiğini belirterek, "Sakarya’nın büyümesi Türkiye’nin büyümesi demektir. İş dünyası olarak biz bu anlayışla çalıştığımız sürece başta ekonomi olmak üzere tüm alanlarda arzu ettiğimiz başarılara kavuşacağız” ifadesini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]