Sakarya İl Özel İdaresi 7 adet gıda denetleme aracını bedelsiz devretti

Sakarya İl Genel Meclisi Kasım Ayı olağan toplantıları devam ediyor. İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım’ın başkanlığında yapılan Kasım Ayı 4’üncü olağan toplantının ardından Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün de katıldığı bir törenle İl Özel İdaresi bünyesinde faaliyet gösteren 7 adet gıda denetleme aracının bedelsiz devir teslim töreni yapıldı.

Sakarya İl Genel Meclisi Kasım ayı 4’üncü birleşimi yapılan yoklamayla başladı. Yoklamanın ardından önergelerin kabulü ve müzakeresi, İhtisas Komisyonlarınca hazırlanan konular görüşülmesi, 2014 yılı bütçesi hakkında bilgi arzı, Valilikten gelen konuların görüşülmesinin ardından Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Erdemir Meclisi bilgilendiren bir konuşma yaptı.

İl Genel Meclisi Toplantısının ardından Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün katılımlarıyla 2014 yılında kapatılacak olan İl Özel İdaresi ve İl genel Meclisi’nin bünyesinde yer alan 7 adet gıda denetleme ve kontrol araçlarının kurumlara bedelsiz devri gerçekleştirildi.

Sakarya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakan Candemir’e de yüzde 50’si hibe destekli Süt Soğutma Tankı, Süt Nakil Aracı ve Süt Denetim Araçlarının teslimi yapıldı.

Vali Büyük: "Süt Koruma kabinleri de gerçekten çok faydalı olacak"

Vali Mustafa Büyük’ün ve İl Genel Meclisi üyelerinin birlikte gezdiği araçların tanıtımı sırasında Vali Mustafa Büyük, “Bize en çok şikayet sütün kalitesi konusunda geliyor. Ama artık bu araçlar sayesinde sütün içinde bulunan mikroorganizmaların üremesi engellenmiş olacak. Sütün artı 4 derecede tutulmasını sağlayacak bu araçların ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Aynı zamanda İl Tarım Müdürümüzün tanıttığı Süt Koruma kabinleri de gerçekten çok faydalı olacak, tekrardan hayırlı olsun” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Mustafa Büyük ve İl Genel Meclis üyeleri araçların anahtarlarını teslim etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]