Sakarya, ihracatta yükselişe geçti

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya’nın Mayıs ayına göre Haziran ayında yüzde 20’lik artışı ile en çok ihracat yapan ilk 10 il arasına girdiğini söyledi.

Kösemusul, yaptığı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Haziran ayı ihracat rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sakarya’nın haziranda 166,6 milyon dolar ihracatla Mayıs ayına göre yüzde 20’lik artış sağladığını ifade eden Kösemusul, bu rakamla en çok ihracat yapan ilk 10 il arasına girdiğini, yeniden 9. sıraya yükseldiğini vurguladı. İhracat yükünü otomotiv sektörünün çektiğine işaret eden Kösemusul, “Sakarya'mızın sektör avantajını daha aktif kullanmak için çalışıyoruz. Hem otomotiv şehri Sakarya için hem de diğer sektörlerimizde ihracat tecrübesinin artması için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Geçen aya göre artış ivmesine giren Sakarya’nın ihracatının ilerleyen aylarda daha iyi seviyelere geleceğini dile getiren Kösemusul, şunları kaydetti: “Çünkü büyüyen Türkiye’nin hedefleri de büyük, bu hedefler doğrultusunda iş dünyası da engel tanımadan çalışmaya gayret edecektir. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak Türkiye’nin meşaleleri gördüğümüz ekonomimizin dinamolarını her zaman destekleyecek, bunun için çalışmaya devam edeceğiz.”
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]