Sakarya ihracatta iller bazında kaçıncı sırada?

Türkiye’de ihracatta ilk 5 il arasına girmeyi hedefleyen Sakarya bir basamak daha yükselerek hedefine yakınlaştı. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan rakamlara göre Sakarya Temmuz ayı ihracat rakamı 258 Bin 246 dolar olarak gerçekleşti. Sakarya, bu sonuçla birlikte ihracatta iller sıralamasında 8.sıraya yükseldi.

Sakarya’nın 2014 ilk 7 aylık toplam ihracat rakamı 1.704.895,74 dolar olarak netleşti. 2013 ‘de ise ilk 7 aylık toplam ihracatı 1.150.343,34 dolar idi. Geçen yılın Temmuz ayı ile 2014 Temmuz ayının oranladığında yüzde 16’lık artış yaşandı.

Hedef ilk 5 il arasında yer almak

Geçen aya göre Sakarya’nın Temmuz ayı ihracatı yüzde 21,78 oranında artışla dikkatleri üzerine çekti. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yaptığı değerlendirmede “Sakarya vites yükseltiyor. Bu rakamlar da Sakaryalı’nın emeğinin sonucudur. Sakarya ekonomisinin gelişmesi ve ilimizin kalkınması için elini taşın altına koyarak çalışan iş dünyasını ve tüm paydaşlarımızı tebrik ediyorum. SATSO’nun hedefi ihracatta ilk 5 il arasında yer almaktır. İhracatı geliştirme programlarımız ve eğitimlerimiz de bu rakamlarda kendisini gösteriyor. 2023‘e kadar bu hedefimize ulaşacağız. Karasu’dan Dünya’ya açılan Sakarya bu hedefimizde en önemli merhaledir. Liman konusunda olumlu gelişmeler bizi hedefimize ulaşmakta desteklemektedir. Bu nedenle konuyu sıkı takip ederek bu günlere ulaştık. Sakarya ihracatı, geçen yıl ilk 7 ay ile bu yılın ilk 7 ayını oranladığımızda ise yüzde 48,27 artış yaşanmıştır. Geçen yılın Temmuz ayı ile 2014 Temmuz ayının oranladığımızda bu yıl geçen yıla göre yüzde 16,0 artış yaşanmıştır. Sakarya’nın büyümesi demek Türkiye’nin büyümesi demektir. Sanayimizin 2023 hedefine dayanarak AR-GE ve yüksek teknolojiden pay almaya öncülük etmesi gerekiyor. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de, bu hedefi de yakından takip ediyoruz. Sakaryadaki KOBİ’lerin global düzeyde rekabet edebilir hale gelebilmesi için AR-GE, İnovasyon ve Ürün Geliştirme bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla, Sakarya Üniversitesi ile çeşitli programlar yaptık ve devam edeceğiz. Üniversite-Sanayi İşbirliği sürecinde çok güzel bir sinerji yakaladık. TEKNOPARK Projesi’nde yine başarılı çalışmalar yapılmaktadır. İşletmelerimizin bu fırsatlardan yararlanması için çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Sakarya ekonomisinin gelişmesi ve ilimizin kalkınması için elini taşın altına koyarak çalışan iş dünyasını ve tüm paydaşlarımızı tekrar tebrik ediyorum. İş dünyası olarak çevreye duyarlı sanayisini ve tarımsal gücünü yükselten, kaliteli eğitim, sıfır hata politikası ile üretim, güçlü istihdamıyla Türkiye’nin yıldızı olan bir Sakarya için aktif ve gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]