Sakarya Evren TV yayın hayatına başlıyor

Bugün test yayınına başlayan Sakarya Evren TV ile ilgili konuşan SRT Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gülderen Okumuş, “Sakarya bunu hak ediyordu. Bizde Sakarya’ya hak ettiği dijital yayıncılığı veriyoruz” dedi.

SRT Medya Grup ailesi olarak Sakarya’da bir ilki başarmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Gülderen Okumuş, “Medya grubumuzun bünyesinde bir uydu televizyonu projesi Medya Grubumuzun kurucusu eşim, rahmetli Atilla Okumuş’un en büyük projelerinden biriydi. Biz bugün Sakarya’yı büyük bir çalışma ile buluşturmakla kalmıyoruz, kendi içimizde de; hayatını bu yola adamış büyük bir insanın en büyük hayalini gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz” dedi.

"Sakarya Evren TV bu şehrindir"

Sakarya Evren TV’nin aylar süren yoğun bir hazırlık döneminin ardından bugün ekranlara geleceğini anımsatan Okumuş, “Ekibimizin bu konuda aylar süren bir çalışması mevcut. Gerçekten de son derece samimi ve planlı bir şekilde çıktığımız bu yolda ki hiçbir zorluk bizi Sakarya için kurduğumuz bu hayalden vazgeçirmedi. Ve bu çalışmanın sonunda bugün sizlerin karşısındayız. Sakarya Evren TV bizim değil, tüm Sakarya’nındır. Sakarya ait olan bir değer, Sakaryalı olan bir oluşumdur” şeklinde ifadeler kullandı.

Sakarya Evren TV nasıl izlenir?


Türksat 2A uydusundan yayın yapacak olan Sakarya Evren TV’yi izlemek için neler yapmanız gerekiyor. İşte adım adım Sakarya Evren TV’yi izlemek için yapmanız gerekenler.

Kurulum işlemi


Sakarya Evren TV bugünden itibaren test yayınına başladı. Türksat 2A uydusundan yayın yapacak olan Sakarya Evren TV’yi dijital uydu alıcılarınızdan takip etmek için kısa bir işlem yapmanız gerekiyor. Sadece 5 dakika sürecek olan bu işlemin ardından Sakarya Evren TV’yi televizyonlarınızdan takip edebilirsiniz.

Otomatik alıcılar

İlk önce dijital uydu alıcınızın otomatik ise kanalınız size otomatik olarak yüklenecektir. Burada yapmanız gereken tek şey Türksat Uydusu içerisinde Sakarya Evren TV’nin olduğu kanal numarasını bulmak. Yani uydu alıcısı otomatik olan izleyicilerimiz için herhangi bir kurulum yapmaya gerek yok.

Uydu alıcı analog olan izleyicilerimiz ise aşağıda tarif edilen yöntemi aynen uygularlarsa yayınlarımızı takip edebilirler.

Sakarya Evren TV\'nin kurulumu

1- Ana menüye girebilmek için; uzaktan kumandanıza ‘MENÜ’ veya ‘SETUP’ yazan düğmeye basınız.
2- Uydu alıcısı marka modeline göre;  ‘KANAL ARAMA’ , ‘MANUEL ARAMA’ , ‘KANAL EKLEME’, ‘EL İLE ARAMA’ gibi menülerden hangisi beliriyor ise YUKARI-AŞAĞI tuşlarını kullanarak ona gelip ‘OK’ e basınız.
3- Açılan pencerede yine uydu alıcısının marka modeline göre; ‘TP FREKANSI’ , ‘ALIŞ FREKANSI’ , ‘UYDU FREKANSI’ seçeneklerinden biri belirecektir, YUKARI-AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip kumandada bulunan rakam tuşlarını kullanarak Evren TV’nin frekansı olan ‘11746’ değerini girin.
4- Yine aynı pencerede ‘SEMBOL ORANI’ yada ‘SYMBOL RATE’ değeri olacaktır. YUKARI-AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip kumandada bulunan rakam tuşlarını kullanarak ‘16000’girin
5- Yine aynı pencerede bulunan ve ‘POLARIZASYON’ yada ‘POL’ şeklinde bir yazı olacaktır. YUKARI-AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip sonra SAĞ-SOL ok tuşlarıyla ‘H’ , ‘HORIZONTAL’ olacak şekilde değiştirin.
6- Yine aynı yerde bulunan ‘FEC’ değerini değiştirmek için YUKARI-AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip sonra SAĞ-SOL ok tuşlarıyla ‘5/6’ seçilmelidir. Bazı uydu alıcılarında bu değerin girebileceği bir alan bulunmamaktadır. Bu durumda bu değerin girilmesine gerek yoktur.
7- Son olarak ‘OK’ tuşuna basarak Evren TV Uydu parametrelerini kaydetmiş olacaksınız. Aramayı tamamlayabilmek için Uydu Alıcısı marka modeline göre değişen ‘ARAMA BAŞLAT’ yada ‘TP ARA’ seçeneğinin üstüne gelerek arama işlemi başlatmanız gerekmektedir.
8- Arama işlemi tamamlandıktan sonra Uydu Alıcısı yeni aranan kanal listesinin en sonuna kaydedecektir.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]