Sakarya Erzurumlular Derneği'ne Bir Şube Daha!

Sakarya Erzurumlular Derneği Geyve şubesinin açılışı 22.03.2009 Pazar günü saat 14.30'da çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Programa Sakarya Erzurumlular Derneği Başkanı Mükerrem Koç ve yönetim kurulu, Geyve İlçe Tapu Müdürü, Arifiye Erzurumlular Dernek Başkanı ve yönetimi kurulu, Sapanca Erzurumlular Dernek Başkanı ve yönetim kurulu, Ilıca Erzurumlular Dernek Başkanı ve yönetim kurulu, Hendek Erzurumlular Dernek Başkanı ve yönetim kurulu, basın mensupları siyasi parti başkan adayları ve ekipleri, Erzurumlu misafirler ve Geyve halkı katıldı.

Kurdale kesiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan program, Geyve Erzurumlular Dernek Başkanı Erhan Sarı ve Sakarya Erzurumlular Derneği Başkanı Mükerrem Koç'un konuşması ile devam etti.

Günün önemini anlatan bir çok şiirin seslendirildiği açılışta; okunan "Dadaş" şiiri salondakileri duygulandırdı. Geyve Simit Sarayı'nın sponsor olduğu Erzurum'lu gençlerden oluşan "CANO" grubu gösteriyle açılışa katılanlara renkli anlar yaşattı.

Program Slayt gösterilerinin ardından misafirlere yapılan ikramla program sona erdi.

Geyve Erzurumlular Derneği başkanlığına Erhan Sarı'nın getirildiği yönetim kurulu şu şekilde;

Başkan: Erhan Sarı
Başkan Yardımcısı: Latif Balcı
Başkan Danışmanı: Osman Duman
Genel Sekreter: Nuri Sürme
Yönetim Üyesi: Mehmet Aktaş
Muhasip: İslam Acar
Dış İlişkiler Sorumlusu: Necmettin Aydemir

Dernek Başkanı Erhan Sarı'nın Kurtuluş Savaşı'nda kazanılmasında en büyük etkenin milli birlik ve beraberlik olduğunu vurguladığı konuşması ise şu şekilde;

Sayın başkanım, değerli basın mensupları, kıymetli büyüklerim, değerli misafirler;

Bu mutlu günümüze katıldığınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Kurtuluş Savaşı'nda milli mücadelenin kazanılmasında en büyük etken milli birlik ve beraberlikti. Günümüzde milli birlik ve beraberliği yaşatan kurumlar olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneklerine Geyve Erzurumlular Derneği'ni kazandırmanın onuru içindeyiz.
 

Cihana hükmetmiş atalarımızı bu denli büyük yapan birlik beraberliği yaşatmak her Türk ferdinin borcudur. Mazluma, yoksula, muhtaca, düşküne el uzatmak ilkesini benimsemiş bir yönetim olarak Türk örf ve adetlerini yaşatmanın hevesiyle başladığımız bu yolda yılmadan yürüyecek ve gençlerimize örnek olacağız.

Yeşil Geyvemizin bağlarında yetişip yaşayan Erzurumlular olacak. Geyveli dostlarımıza, hemşerilerimize ve tüm yurdumuza faydalı olabilmenin heyecanıyla atılan bu adımların yarınlarda gençlerimizede örnek olmasını temin ederim. Derneğimizin kuruluş aşamasında bize öncülük yapan değerli başkanımız Sayın Mükerrem Koç'a derneğimize emeği geçen desteklerini esirgemeyen tüm hemşerilerime bize inan, güvenen, yanımızda destek olan Geyveli dostlarımıza sonsuz teşekkür eder saygılarımı sunarım.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]