Sakarya Emniyeti'nde büyük araştırma

Sakarya Emniyet Müdürlüğü\'ne bağlı İstihbarat ve Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü\'nde yasa dışı telefon dinlemeleri yapıldığı iddiaları üzerine, Sakarya Valiliğinin talebi üzerine, kente gelen mülkiye ve polis başmüfettişleri Emniyet Müdürlüğünde araştırma başlattı.

Sakarya’da eski Emniyet Müdürleri Ali Birkay ve Mustafa Aktaş dönemlerinde Emniyet Müdürlüğüne bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü\'nde, İstanbul 16\'ncı Ağır Ceza Mahkemesi\'nden bazıları için izin alınmasına rağmen, son 5 yıl içerisinde yasadışı 2 bin 800 kişinin dinlendiği öne sürüldi.

Bu dinlenenler arasında AK Parti MYK üyesi Çiğdem Atabek, AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un danışmanı Süleyman Karakuş gibi isimler de bulunuyor.

Valilik talep etti


Sakarya Valiliği yasadışı dinleme iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı\'ndan müfettiş talep etti. Dün Adapazarı’na gelen mülkiye ve polis başmüfettişi, dinlemelerin yapıldığı Sakarya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü\'nde dinleme kararları ve dinleme kayıtlarını araştırmaya başladı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Emniyet Müdürlüğü\'nde yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak iki müfettişin Adapazarı\'na gelerek araştırma yapmaya başladığını belirterek ‘İki müfettiş şu anda Emniyet Müdürlüğünde araştırmalarını yapıyor" dedi.

Yasa dışı dinleme iddialarının ortaya atıldığı Sakarya Emniyet Müdürlüğünde, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ile İstihbarat Şube, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürleri görevlerinden alınmışlardı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]