Sakarya Emniyeti 7 Bin Öğrenciye Trafik Eğitimi Verecek

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Mustafa Ayancı, 'Trafik bir kültürdür, yaptırımı da ayıptır' projesi kapsamında bin 500 ilköğretim öğrencisine trafik eğitimi verdiklerini belirterek, "2008-2009 eğitim yılında 7 bin öğrenciye daha trafik eğitimi vereceğiz." dedi.

Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'ndeki eğitim salonunda öğrencilere trafik eğitimi veren Ayancı, Türkiye'de her yıl trafik kazalarında 10 bin kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Trafik kazalarının denetimlerle değil toplumsal bilinçle sağlanabileceğini anlatan Ayancı, trafik suçu işleyen kişilerin toplum tarafından ayıplandığı taktirde toplumsal bilincin sağlanabileceğini vurguladı.

Toplumsal Bir Bilinç Sağlanırsa Kazaların Sayısını Azaltabiliriz

'Trafik bir kültürdür, yaptırımı da ayıptır' projesi başlattıklarını ve bu kapsamda ilköğretim öğrencilerine trafik eğitimi vermeye başladıklarını dile getiren Ayancı, şunları söyledi: "Yaptığımız denetimlerde gördük ki, yapılan kontroller kazaların sayısını azaltmıyor. Trafik konusunda toplumsal bir bilinç sağlanırsa kazaların sayısını azaltabiliriz. Eğer trafik suçu işleyen kişileri toplum olarak ayıplarsak toplumsal bilinci sağlamış oluruz. Biz başlattığımız proje kapsamında öğrencilere temel trafik kuralları, karşıdan karşıya geçme, emniyet kemeri, trafik ışıkları ve levhaları, bisiklet kullanımı, okul servisi içindeki hareket tarzları, trafikte dikkat ve konsantrasyon ile oyun alanlarının seçimi gibi konularda eğitimler veriyoruz. Şimdiye kadar bin 500 öğrenciye eğitim verdik. 2008-2009 eğitim-öğretim döneminde de 7 bin öğrenciye eğitim vermeyi planlıyoruz." dedi.

Öğrencilere, trafik işaretleri ve levhalarını oynayarak öğretmek için 10 bin adet trafik domino oyunu bastırıldığını ifade eden Ayancı, "Sakarya VİB isimli otobüs firması tarafından bastırılan domino oyunlarını eğitim verdiğimiz öğrencilere dağıtıyoruz. Öğrenciler trafik domino oyunuyla trafik işaretlerini ve levhalarını daha çabuk öğreniyorlar. Domino oyunlarını bastıran otobüs firmasına teşekkür ediyoruz." dedi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]