Sakarya Emniyet Müdürlüğü, Bir İlke İmza Attı

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, bir ilke imza atarak 'Kaliteli Yaşam Gönüllülüğü Projesi'ni hayata geçirdi.  

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri geçen  Eylül ve Ekim aylarında ilçede bulunan ev ve işyerlerini ziyaret ederek iki bin kişiyle görüştü. "Aydınlan, Aydınlat Tüm Sakarya Aydınlansın!" sloganıyla hayata geçirilen Kaliteli Yaşam Gönüllülüğü Projesi kapsamında Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nce 26 kişiye "toplum destekli polislik temel bilgileri, eşkal alma, hırsızlık olaylarına karşı alınabilecek tedbirler, kabahatler kanunu kapsamına giren kabahatler ve kaliteli yaşam gönüllülüğü faaliyetleri" konularında eğitim verildi.   

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, toplumun yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefleyen bu yaklaşımın toplumu oluşturan bireyler ve diğer kurumlarla işbirliği ve dayanışma yaparak ve önleyici hizmetler üreterek toplumsal çevreyi daha kaliteli yaşam alanlarına dönüştürmeyi hedeflediği belirtildi.   
Faaliyetlerimiz Devam Edecektir

Emniyet teşkilatında toplum destekli polislik yaklaşımının uygulamaya konulmasıyla, problem önleme odaklı ve toplumla işbirliği yapmaya dayalı kaliteli kamu hizmeti sunma anlayışı ortaya çıktığı ifade edilen açıklamada; "Bu eğitimlerin ardından gönüllülerimizle birlikte tüm halkımıza daha kaliteli ve güvenli bir çevre sunma faaliyetlerimiz devam edecektir" denildi. Açıklamada, kaliteli yaşam gönüllülüğü'nün, birçok suçun mevcut fırsatları değerlendirmek şeklinde ortaya çıktığı ve suçun ortaya çıkmasında sosyal düzensizlik belirtisi olan durumların kolaylaştırıcı rol oynadığı düşüncesiyle bu tür durumlarla mücadele için diğer kurumlarla işbirliği, polisin ve halkın mahalle bazlı örgütlenmesi, komşuları ve onların güvenliğini önemseme ve onları aydınlatarak tedbir almalarını sağlamaya dönük faaliyetler bütünü olduğu belirtildi.
Komşuluk İlişkileri Tekrar Hayata Geçirilecek

Açıklamada, komşuların birbirlerini tanımaları, önemsemeleri ve yardımlaşmaları ile aralarında kurdukları güvenlik ağı sayesinde evlerini, arabalarını, işyerlerini kollamalarının sağlanacağı ifade edildi. 
 
Mahalleye gelen bir yabancıyı, yabancı bir aracı sokak sakinlerinin fark etmesinin polisin fark etmesinden çok daha kolay olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Bu nedenle polisle mahalle sakinlerinin işbirliği çok önemlidir. Amacımız Türk geleneği olan komşuluk ilişkilerini tekrar hayata geçirmek bunu yaparken de güvenlik konusunda halkımızı bilgilendirmek ve duyarlı hale getirmektir."
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]