Sakarya Dev Alışveriş Merkezine Mayısta Kavuşacak

Serdivan ilçesinde 40 milyon dolara mâl olacak dev bir alışveriş merkezi yaptırılıyor.  

Sakaryalı 4 işadamı tarafından Serdivan ilçesi Arabacıalanı Mahallesi'nde yaptırılan ve geçtiğimiz yıl temeli atılan 58 bin metrekare kapalı alana sahip alışveriş merkezi 2010 yılı Mayıs ayı sonunda hizmete açılacak.

Sakaryalı işadamları Zafer Adalet, Orhan Mersinlioğlu, Ali Cerrahoğlu ve Çetin Adalet tarafından yaptırılan Serdivan Alışveriş Merkezi'nde Migros, Koçtaş, Darty, Boyner gibi dev firmalar bulunacak.   
İstanbul'daki Alışveriş Merkezlerinden Farkı Yok

Serdivan Alışveriş Merkezi şantiyesinde ortaklarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Zafer Adalet, Sakarya'nın Türkiye'nin en büyük ve en modern alışveriş merkezine kavuşacağını belirterek, "Bu tamamen Sakaryalı işadamlarının ortaya koyduğu bir proje. Alışveriş merkezleri bölgesinde yaşayan insanların alışveriş yapacağı, dinleneceği, çocukların ve kendilerinin oyun oynayabileceği, sosyal aktivitelere katılacağı birer merkezdir. Biz de deprem sonrası Sakarya'nın böyle bir alışveriş merkezine ihtiyacı olduğunu düşündük. Çevre illere gittiğimiz zaman hep Sakaryalıları görürdük. Sakarya'nın da böyle bir alışveriş merkezine kavuşması için harekete geçtik. Büyük bir projeyi hayata geçiriyoruz. Burası Sakarya'nın en önemli noktalarından birisi. İstanbul'da bulunan büyük alışveriş merkezlerinden hiçbir farkı bulunmayacak" dedi.  
Dev Firmalar Olacak

Serdivan Alışveriş Merkezi'nde Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen firmalarının yer alacağını ifade eden Adalet, "Serdivan Alışveriş Merkezi 40 milyon dolara mal olacak. Yüzde 40'ı öz sermaye yüzde 60'ı ise banka kredisiyle gerçekleşiyor. 58 bin metrekare kapalı alan, 28 bin metrekare açık alan bulunacak. 900 araçlık bir açık otoparkı olacak. İçinde alışveriş merkezleri, sinema salonları, fast food ve restoranları, çocuklar için oyun salonları, sergi salonları ve kültür alanları bulunacak. Alışveriş merkezinde Migros, Koçtaş, Darty ve Boyner gibi dev firmalar olacak. Kendileriyle sözleşme imzaladık. Bin kişiye istihdam sağlanacak" diye konuştu.   
Ziyarete Geldiler

Adalet, Serdivan Alışveriş Merkezi'ni 2010 yılı Mayıs ayı sonu itibarıyla hizmete açmayı hedeflediklerini belirterek, Sakaryalıların artık il dışına alışveriş merkezlerine gitmeyeceğini kaydetti.   

Öte yandan İstanbul İstinye Park'ın sahipleri Zafer Yıldırım, Zafer Koşun, Kiğılı Mağazalarının sahibi Abdullah Kiğılı ve Mavi Jeans'in sahibi Seyit Akarlılar Sakarya'ya gelerek Serdivan Alışveriş Merkezi şantiyesinde inşaat hakkında bilgi aldılar. 
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]