Sakarya Büyükşehir, Berlin'de şampiyon

20-21 Eylül tarihlerinde Almanya’nın Berlin Şehri\'nde yapılan 27 ülkeden 211 kulüp ve 1230 sporcunun katılımı ile yapılan Uluslar Arası Özel Banzai Cap Turnuvası\'nda Sakarya Büyükşehir Belediyespor Karate Takımı hem bayan hem erkek takım Kumite’de şampiyon olarak döndü.

İlimizi temsilen Almaya’ya giden 17 kişilik sporcu kafilemiz toplamda 6 şampiyonluk 1 ikincilik ve 3’de üçüncülük alarak 211 kulüp arasında genel klasmanda da şampiyon olmayı başardı.

Sakarya Büyükşehir Karate Takımı\'na şampiyonluk getiren madalyaları kazanan sporcularımızdan Ferdi Kumite’de; genç erkek 55 kg’da Sabri Berkay Şenol, genç erkek +76 kg’da Metehan Kabasakal Ümit erkek 52 kg’da Furkan Korkmaz ve yıldız erkek 42 kg’da Abdülkerim Balıkçıoğlu şampiyon olurken genç bayan 59 kg’da Aleyna Sezer final’de ingiliz rakibine yenilerek ikinci oldu. Şampiyonada üçüncülük kürsüsünde yer alan sporcularımız ise genç erkek 61 kg’da Ercan Kaçar, yıldız erkek +47 kg’da Olcay Sezer ve Ümit erkek +70 kg’da İsmail Hakkı Balıkçıoğlu üçüncülük madalyası ile ilimize döndüler.

Sporcularımızın ferdi musabakalarda ortaya koydukları mücadelenin yanında şampiyonanın songünü yapılan takım musabakalarında takım kumitede yarışan sporcularımız ortaya koydukları mücadele ile hem bayan hem erkeklerde zirvede yer aldılar.

Ercan Kaçar, Fatih Şen, Sabri Berkay Şenol ve Metehan Kabasakal’dan oluşan erkek takımımız birinci turda isveç temsilcisini Ercan Kaçar ve Fatih Şen’nin kazandığı maçlar ile 2-0 ikinci turda İskoçya temsilcisini Ercan Kaçar ve Sabri Berkay Şenol’un kazandığı maçlar ile 2-1 üçüncü turda alman takımını 2-0 finalde ise Danimarka temsilcisini 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştılar.

Rabia Kaplan – Gözde Heybet ve Elif Dökmetaş’dan oluşan bayan takımımız ise ilk turda karşılaştığı Danimarka temsilcisini 2-0 la geçerken ikinci turda polonya takımını 2-1’le mağlup edip finale yükseldiler finalde zorlu bir mücadele içerisine girdikleri Avusturya temsilcisine karşı son maç da Gözde Heybet’ in elde ettiği üstünlükle 2-1 kazanan takımımızda erkek takımımız gibi şampiyonluğu ülkemize ve ilimize kazandırdılar.

Takım ve ferdi musabakaların sonuçunda elde ettikleri sonuçlar ile genel klasmanda 211 kulüp içerisinde şampiyon olmayı başaran takımımız önemli bir başarı elde etti.

Almanya’ya giden kafilemize başkanlık yapan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Karate Branşı\'ndan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mehmet Akyazıcı şampiyona ile ilgili yaptığı değerlendirmede 17 sporcu ile katıldığımız Banzai Cap Turnuvası\'nda sporcularımızın ortaya koydukları mücadele ve kazanma hırsı bizleri memnun etti ferdi musabakalar da alınan madalyaların yanında takım musabakaların da ortaya konan üstün mücadele ve kazanma isteği bizim ve temsil ettiğimiz kulübümüz açısından önemliydi sporcularımız bu bilinç ile gerek bayanlarda gerek erkeklerde heyecanlı ve başarılı maçlar ortaya koydular elde ettikleri şampiyonluk bizleri mutlu etti. Almanya’da 27 ülkeden 211 kulüp arasında bu seviyede olduğumuzu görmek bizleri gururlandırdı. Tüm sporcularımızı ve tabi ki antrenörlerimizi tebrik ediyoruz dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]