Sakarya Büyükşehir Belediyesi, İsviçre'de toplantıya katıldı

İsviçre’de düzenlenen, Japonya, Çin, Almanya, Hindistan, Pakistan ve Avustralya gibi ülkelerden üst düzey katılımın olduğu Zürih Konferansı’nda Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin çevre yatırımları tanıtıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri, The Gold Standart Foundation tarafından İsviçre’de düzenlenen Zürih Konferansı’na katıldı. Özel Atık ve Proje Uzmanı Arzu Saygıner Çil tarafından gerçekleştirilen sunumda, Sakarya\'da hayata geçirilen çevre projeleri ve sürdürülebilir şehir çalışmaları anlatıldı. Farklı ülkelerin sivil toplum kuruluşlarının, özel sektör ve kamu temsilcilerinin katılım sağladığı İsviçre Konferansı’nda küresel iklim değişikliği, karbon emisyonu ve sürdürülebilir şehir çalışmalarında Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin deneyimleri paylaşıldı. Sunum sonrasında pek çok ülkenin temsilcisi beğenisini ve ilgisini ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projeleri yerinde görmek istediklerini ifade etti.

Sunumda dikkat çeken “Sürdürülebilir Sakarya İklim Dostu Aydınlatma Projesi” ile ilgili bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yılmaz Çiğdem; “Sürdürülebilir şehir çalışması kapsamında kamu binalarında enerji etkin uygulamaların teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve kamuoyunda farkındalık yaratılması hedefi ile SATSO Çevre Komisyonu’nun fikir elçiliğinde projemize başladık. Türkiye’de bir ilk olan uygulama ile önce kamu kurumlarında başlatılan proje, LED aydınlatma kullanılarak enerji tasarrufu sağlamayı ve karbon salınımını minimize etmeyi amaçlıyor. Yerel üretici olan İDES Elektronikle yürütülen başarılı LED dönüşüm çalışmalarında artık sona doğru yaklaşıldı” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]