"Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Görevini Yapmıyor"

Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Oda Başkanı Mustafa Yıldız, başka illerin ilçelerinde bile bulunan sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon merkezinin Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde bünyesinde yer almadığını belirtti.

Veteriner Hekimler Oda Başkanı Mustafa Yıldız, sokak hayvanlarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Hayvanseverlerden şikayet aldıklarını belirten Yıldız, "Belediye görevini yapmadığı gibi zabıtaları aracılığıyla halk üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor. Büyük fedakarlıklarla belediyelerin görevini üstlenen halk, merhametinin bedelini zulümle ödüyor. Sokak hayvanlarını olmayan barınaklara götürmek bahanesiyle toplamaya çalışan zabıta ekipleri, anneleri toplayıp yavruları ortada bırakıyor. Annesiz kalan yavrulara yine hayvanseverler sahip çıkıyor. Ortada vatandaşlarca bulunan iğneler var. Ölen yavrular var. Her şeye bir yol buldukları gibi yasaları da çiğnemeye bir yol bulmuşa benziyorlar.Yüksek dozlu iğnelerle öldürdükleri hayvanlara meslek zaiyatı diyorlar" dedi. Y

Yıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Hakları yasalarla korunma altına alınmış bu hayvanlar, yasalar hiçe sayılarak perişan bir halde açlığa terk edilmek isteniyor.Topladıkları hayvanları enkazlara yiyecek bulamayacakları şehir dışlarına terk ederek açlığa terk ediyorlar. Halkın şikayetiyle hiç ısırmayan , aşıları yapılmış sahipli hayvanlar için bile anında zabıta gönderen belediyeler, başka şikayetlere aynı hızda cevap vermiyorlar. Bu şikayetlerin durmasının bir tek yolu var. Belediyeler görevinin başına geçecek ve halkın birbirine düşmesine engel olacak. Başka illerde ilçelerinde bile rehabilitasyon merkezi varken, bizim Büyükşehir Belediyemizin bile yok. Eğer bu şekilde hayvan hakları ihlalleri devam ederse, hukuki yönden her türlü mücadeleyi yapmaya hazırız."
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]